Annons

Det vill sig inte för "Peggen"

GOLF Det blev en mardrömsdag för Per Nyman på Barsebäck. Bollarna trillade helt enkelt inte i som han ville. Det blev hela tio missade birdieputtar. – Det är inte puttarna som grämer mig. Jag letar efter känslan i spelet.
Sport • Publicerad 4 augusti 2001
Per Nyman och caddie Niklas Wramås pratar om det mesta mellan bollarna.
Per Nyman och caddie Niklas Wramås pratar om det mesta mellan bollarna.Foto: "Skitsnack".
Verklig supporter. Mamma Ulla Nyman följde "Peggens" spel med stor spänning.
Verklig supporter. Mamma Ulla Nyman följde "Peggens" spel med stor spänning.Foto: 

Per Nyman slutade till slut ett slag över par, vilket innebar att han missade cutten med ett enda ynka slag.

– Det är förstås extra retligt när man är så nära, men det som stör mig mest är att inte spelet stämmer, säger en besviken Per Nyman.

Annons

Han förtydligar:

– När man har flyt kan man ställa sig för att slå ut och veta att det kommer att bli ett bra slag. Man behöver bara koncentrera sig på en enda sak. Nu måste jag fundera hela tiden, suckar ”Peggen”. Trots att Per Nyman är missnöjd med både utslagen och inspelen så blev det en del birdiechanser. Elva stycken närmare bestämt.

– Men jag ligger för långt från pinnen. Jag hade väl bara två, tre stycken som kändes riktigt heta. Det är frustrerande. Jag känner inte att jag har kontrollen över spelet riktigt, säger Per Nyman.

För en proffsgolfare som förlorat känslan finns det bara en väg att gå.

– Det är bara träning som gäller. Jag kommer att träna i Kristianstad i helgen. Jag får se om jag kan hitta någon som kan hjälpa mig med det som är problemet, säger ”Peggen”.

Per Nyman lever ett liv som kringflackande golfproffs. Problemet med att inte ha en fast plats på touren är att han ofta får reda på om han kommer med i en tävling ganska sent.

– Som det verkar nu så kommer jag med i Wales nästa helg. Det blir i så fall nästa tävling, säger han. Gårdagens runda tog ganska exakt fyra timmar. Det är ett kraftprov att hålla koncentrationen under så lång tid.

– Det gäller att kunna slappna av och släppa golfen mellan bollarna. Jag och min caddie Niklas Wramås försöker ”prata skit” om allt annat än golf, säger Per Nyman.

Mycket publik och många kompisar på plats är inget som stör ordningen.

– Man hejar på dem man känner igen, men man är så inne i ronden att man inte mer än noterar vilka som är där, säger ”Peggen”.

Annons

De två största supportrarnas närvaro noterade han dock säkert – mamma Ulla och pappa Olof fanns på plats.

– Det är klart att vi är här när vi för en gångs skull har en chans att få se Per spela, säger Ulla Nyman.

Olof Nyman var duktig golfare, och även Ulla svingade klubban, men det var innan Per satte igång.

– Nu nöjer jag mig med att följa Pers karriär. Även om vi inte kan se honom spela speciellt ofta så följer vi förstås varje tävling noga. Jag tycker det är jätteroligt när det går bra, och blir lite deppad när det går dåligt, erkänner Ulla.

Ulla och Olof hade liksom alla andra Per Nyman-supportrar en jobbig eftermiddag i Barsebäck.

– Det vill sig inte, suckar Ulla när ännu en putt smitit förbi koppen med millimetermarginal.

Det var en ganska bra sammanfattning av Per Nymans tappra försök i Scandinavian Masters. Det ville sig inte.

Men Per Nyman kommer tillbaka. Talang och envishet i kombination brukar ge resultat.

Joachim Stenbäcken
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons