Division V

Sport • Publicerad 3 maj 2008

Borrby IF–Yngsjö IF 0–3(0–1)

Målen:0–1 Martin Everbring, Henrik Svensson 0–2, Henrik Svensson 0–3.

Så gick det till:Yngsjö hade inga som helst problem med att bortabesegra jumbolaget Borrby IF. Man gjorde det på ett bekvämt sätt och 3-0 var i underkant, i alla fall om man får tro Christian Carlsson, tränare i Yngsjö IF:

– Ja, vi för matchen från början till slut. De kom faktiskt knappt innanför straffområdet, säger han.

Efter två lite snöpliga poängtapp för Yngsjö blev det alltså äntligen seger för laget. Dock bör man inte dra alltför stora växlar över segern, med tanke på att Borrby innan dagens match hade en målskillnad på 1–13.

– Det var inte det bästa motståndet, nej, men jag är mycket nöjd över att vi verkligen spelar det spel vi har pratat om. Allt kändes väldigt stabilt, säger Christian Carlsson.

Bäst i Yngsjö var ytterbacken och tvåmålsskytten Henrik "Bagarn" Svensson och Rafael Fisch, som gjorde en fin insats på mittfältet.

Brösarps IF–Åhus HBK 1–4(1–3)

Målen:0–1 Tomas Clementsson, 1–2 Tomas Clementsson, 1–3 Victor Möller, 1–4 Martin Persson.

Så gick det till:Åhus målspruta Tomas Clementsson följde upp sina fyra mål senast med ytterligare två i dag.

– Han är inne i ett stim nu, öser verkligen in mål, säger Mats Hermann, tränare i Åhus HBK, som var oerhört nöjd över lagets seger mot toppkonkurrenten Brösarps IF.

Resultatet får dock betraktas som en aning missvisande. Brösarp var nämligen inte alls dåliga och de skapade några farliga målchanser som lika gärna kunde blivit till mål. Men Åhus var laget som gjorde målen och i slutet på den första halvleken satte man både 2-1 och 3-1.

– Riktigt härlig seger, vi ville verkligen vinna machen, säger Mats Hermann, som passar på att ge beröm till mittbacken Axel Johansson.

– Han gjorde en riktigt bra insats, avslutar han.

Glemmingebro–Linderöds IF 1–1(1–0)

Linderöd:1–1 Robert Wanstadius.

Så gick det till:Efter förra helgens snöpliga inställda match var Linderöd återigen tillbaka i spel. Det kunde dock börjat roligare för Linderöd då hemmalaget Glemmingebro var det bättre laget i den första halvleken och ledde välförtjänt med 1–0.

– Sedan tog vi över totalt i den andra och vi borde faktiskt vunnit, säger Robert Wanstadius, spelande tränare i Linderöds IF.

Och det var just Wanstadius som ordnade kvitteringsmålet för Linderöd. Han smög upp på bakre stolpen efter ett inlägg och satte dit den.

– Målvakten fick näven på den och slog ut den, men den var solklart inne, säger huvudpersonen själv.

En annan Wanstadius, nämligen Robert Wanstadius kusin, Benny Wanstadius, gjorde en riktigt bra match i Linderödströjan.

– Vi får vara hyfsat nöjda med en poäng, men vi bör helt klart hamna över Glemmingebro i tabellen, avslutar Robert Wanstadius.

Hjalmar Tell
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.