Annons

Division V Fotboll

Sport • Publicerad 29 september 2003

Yngsjö–Önnestad5–0(2–0)

Målen:1-0 Rafal Pacholaws, 2-0 Martin Bengtsson (straff), 3–0 Martin Bengtsson, 4–0 Martin Bengtsson, 5-0 Rafal Pacholaws.

Annons

Yngsjö tog klivet upp på kvalplats efter klara 5-0 på Önnestad. Önnestad hade en kvalplats nedåt att spela för men i den här matchen räckte man inte till. Yngsjö var för bra och när badortsgänget fick hål på Önnestad redan efter tolv minuter och minuten efter satte en straff som betydde 2-0 var spänningen avlivad.

– Vi spelade bra hela matchen och lyckades med vår offensiva taktik. Önnestad hade ju att spela för men det märktes inte, dom bjöd inte alls upp till spel, säger Göran Sundholm, tränare i Yngsjö.

För Önnestad väntar spel i division VI.

Hässleholms IF–Sösdala2-2(0-1)

Målen:0-1 Christer Andersson, 1-1 Ola Gunnarsson, 2-1 Johan Sandberg, 2-2 Christer Andersson

Båda lagen behövde vinna. HIF jagar kvalplatsen till fyran och Sösdala slåss med näbbar och klor för att försvara samma plats. Efter 2–2 på Österås står det ändå klart att Sösdala kniper en kvalplats uppåt, den andra kvalplatsen blir en uppgörelse mellan framför allt HIF och Yngsjö, men Fjälkinge har fortfarande en liten teoretisk chans kvar.

Sösdala tog lednigen med 1-0 i den första halvleken, strax efter det att Ola Gunnarsson bränt en straff för HIF. Men HIF lyckades vända till 2-1 i den andra halvleken. I det läget var HIF bara en pinne efter Sösdala i den täta kvalstriden. Christer Andersson skulle bli Sösdalas räddare när han slog in sitt andra mål för dagen och kvitterade till 2-2.

Höör-Fjälkinge3-2(2-1)

Målen:0-1 Christian Jönsson, 1-1 Fatmir Zekolli, 2-1 (straff) Marcus Nilsson, 2-2 Henrik Nilsson, 3-2 Dennis Jakobsson (straff).

Fjälkinge var nästan piskat att vinna för att chansen till kvalplats skulle finnas kvar. Man ledde med 1-0 efter mål av Christian Jönsson. Höör vände dock på det hela innan halvtid och matchen såg ut att sluta 2-1. Med tre minuter kvar hittade Fjälkinges Henrik Nilsson nätet och det var kvitterat. På stopptid fick Höör sin andra straff för dagen och den slog målvakten Dennis Jakobsson in.

Annons

– En mycket tung förlust, vi hade behövt vinna den här matchen. Nu har vi bara en teoretisk chans att nå kvalplatsen och även om vi ska ta den så känns det ändå mycket tungt just nu, säger Mathias Nilsson i Fjälkinge.

Vi noterar också att Fjälkinges mittback Patrik Persson blev frilägesutvisad i början av den andra halvleken.

– Det gjorde det extra jobbigt, vi fick ju spela med tio man nästan hela den andra halvleken, suckar Mathias.

Nävlinge–Everöd4-1(2-1)

Målen:1-0 Rickard Clausen (straff), 1-1 Sven Isaksson, 2-1 Rickard Clausen, 3-1 Krister Nilsson, 4-1 Magnus Hansson.

Nävlinge säkrade kontraktet i och med 4-1 hemma mot Everöd. Jörgen Olofssons manskap var i stort behov av en seger och man lyckades också vinna när det som bäst behövdes. Nävlinge har pendlat en hel del mellan himmel och helvete och laget lever mycket på sin moral och kämpaglöd. Det gav resultat ännu en gång i gårdagens match.

– Vi gjorde en bra match idag, bra mycket bättre jämfört med förra matchen mot Sösdala, då var vi riktigt dåliga. Nu känns det mycket skönt att kontraktet är klart och nu ska det bli skönt med en riktig "slappevecka", säger Nävlinges tränare Jörgen Olofsson.

Knislinge–Sibbhult1-0(0-0)

Målet:1–0 Mattias Andersson.

Hett derby och en match som gällde otroligt mycket. Båda lagen är indragna i bottenstriden och båda lagen jagade tre poäng. Det blev Knislinge som till slut lyckades med målet. Med drygt fem minuter kvar av matchen utnyttjade mittbacken Mattias Andersson sitt friläge och rullade in matchens enda mål.

Annons

– En mycket viktig seger… och idag kämpade verkligen grabbarna. Sån här tändning och kämpaglöd har jag inte sett i någon annan match den här säsongen, säger Bertil Andersson och strålar av lycka.

Sibbhult var ytterst nära att ta ledningen i mitten av den andra halvleken men Knislingekeepern Andreas Renudd gjorde en otrolig räddning.

– Den var helt makalös, jag fattar inte hur han hann ner till stolproten och slå undan bollen, säger Andersson med imponerad stämma.

Knislinge petade nu ner Sibbhult under kvalstrecket men allt kommer att avgöras i den sista omgången. Det står mellan tre lag: Sibbhult, Knislinge och Hästveda. Två får försöka kvala sig kvar, ett av lagen klarar sig utan kval.

En målskillnadsaffär är inte omöjlig.

Hästveda-KBI4-0(0-0)

Målen:Karim Kange 4.

Hästveda tog segern som man bara skulle ta. Förlust eller oavgjort och matchen mot Önnestad i den sista omgången hade blivit avgörande för vilket lag som skulle ta klivet ner i sexan.

– Skönt att vi slipper den pressen i sista matchen. Nu är i alla fall kvalplatsen klar och vi har en liten chans att klara oss kvar utan kval, säger Thomas Eklund, tränare i Hästveda.

Jumbon KBI höll 0-0 till tio minuter in i den andra halvleken. Då slog Karim Kange till. Han gjorde tre mål inom loppet av sex minuter och dödade matchen. Som om inte hattricket vore nog avrundade Karim Kange matchen med att även göra 4-0 för sitt Hästveda.

Marcus Nilsson

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons