Division V Norra

Sibbhult 1 (1) Strömsborg 1 (1)
Sport • Publicerad 25 april 2009

Målen:1–0 Sebastian Persson, 1–1 Mattias Nilsson.

Så gick det till:I en ganska slätstruken match delade Sibbhult och Strömsborg på poängen. Gästerna var det lite hetare laget, men resultatet får ändå betecknas som klart rättvist, något de båda tränarna var rörande överens om.

– Det var tamt i dag, vi skapade inte speciellt mycket. Överlag en väldigt tråkig match, säger Richard Blennborn, tränare i Sibbhult.

Strömsborg ägde bollinnehavet, men förmådde inte att skapa de där riktigt farliga chanserna.

– Lite synd att vi inte får till bättre chanser, säger Mattias Nilsson, målskytt och spelande tränare i Strömsborg, som ändå var hyfsat nöjd med resultatet.

Hanaskog 6 (2)

Vinslöv 1 (1)

Målen: 1–0 Joel Isendahl, 2–0 Albin Andersson, 2–1 Magnus Malm, 3–1 Albin Andersson, 4–1 Jim Ringström, 5–1 Timothy Gustafsson, 6–1 André Bengtsson.

Så gick det till:Hanaskog hade till slut, efter lite om och men, inga som helst problem med att besegra Vinslöv på hemmaplan. Efter en relativt jämn första halvlek, där gästerna hängde med bra, satte Hanaskog fart i den andra och då orkade inte Vinslövs följa med. När Vinslöv sedan chansade med att flytta upp laget, trillade målen in bakom bortalagets målvakt.

– Vi var numret större än dem, framförallt i den andra halvleken. Kul att de bjöd upp och verkligen försökte spela fotboll, säger Peter Lindquist, assisterande tränare i Hanaskog.

– Vår första halvlek är den bästa vi presterar i år, den tar vi med oss, säger Jörgen Nilsson, assisterande tränare i Vinslöv.

Glimåkra 2 (1)

Bjärnum 0 (0)

Målen: 1–0 Magnus Johansson, 2–0 Magnus Johansson.

Så gick det till:Glimåkra tog en komfortabel hemmaseger mot Bjärnum, som i och med dagens förlust fortfarande är utan seger. Hemmalaget öppnade starkt och skapade många målchanser första trettio. Laget tappade sedan en aning, för att i början på den andra halvleken återigen ta initiativet i matchen.

– Första halvtimmen var riktigt bra, där borde vi gjort fler mål. Efter 2–0–målet spelar vi bara av matchen, säger Ulf Palmquist, tränare i Glimåkra, som plussar extra för trion Oscar Schuller, Mikael Nicklasson och Viktor Johansson.

Hjalmar Tell
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.