Annons

Djurgården fortsätter vinna – Witry matchhjälte

Djurgårdens form är god. En spelare som har speciellt god form är högerbacken Aslak Witry. Mot Kalmar gjorde högerbacken sitt femte mål för säsongen och blev matchhjälte i 1–0-segern.
Fotboll • Publicerad 25 juli 2021
Aslak Fonn Witry jublar efter matchen.
Aslak Fonn Witry jublar efter matchen.Foto: Patric Söderström/TT

I serietvåan Djurgården är det mycket som stämmer just nu. Försvarsspelet och presspelet är ypperligt.

– Formen är jättebra, för hela laget. Vi får mycket bett på vårat presspel och känner till våra styrkor, säger Aslak Witry.

Annons

Den norske högerbacken har gjort det bra sedan flytten till Djurgården, men den här säsongen har blivit något extra, hittills. Han leder den interna skytteligan med sina fem mål.

"Vi har skitkul"

– Jag tror jag har tre som rekord så det är jättekul. Det är bara att fortsätta nu, det är många matcher kvar och förhoppningsvis kan jag göra några mål till, säger skyttekungen som har en förklaring till att spelet fungerar så bra just nu.

– Vi jobbar stenhårt för varandra, sedan tror jag att det betyder mycket att vi har skitkul på träningarna. Vi tycker om att vara med varandra.

En oavgjord och tre segrar har det blivit för Djurgården sedan speluppehållet. De är två poäng bakom Malmö med en match mindre spelad.

– Man spelar fotboll för att vinna matcher. Vi är där vi är och vi är där av en anledning. Vi ska fortsätta på den inslagna vägen och det börjar med träning. Så ska det ut i match, vi är en otroligt harmonisk grupp och gillar att träna hårt. Det är fantastiskt att komma in till träningen varje vecka, säger Djurgårdens lagkapten Magnus Eriksson.

Han är mycket nöjd med söndagens match borta mot Kalmar.

– Förra bortamatchen mot Halmstad var det mer kamp, det var inte mycket spel. Vi gör en bättre bortamatch mot ett bättre motstånd i dag. Vi gör en väldigt, väldigt bra bortamatch.

Rydström missnöjd

I Kalmarlägret är man inte lika nöjda.

– Lika nöjda som Djurgården är lika missnöjda är vi. Vi försöker att förändra i andra halvlek och har två, tre situationer som kanske kunde blivit något. I stället får de en massa kontringar. Djurgården vinner rättvist, slår Kalmars tränare Henrik Rydström fast.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons