Efter dubbla självmål kunde Jacob Une Larsson fälla avgörandet.
Fotboll • Publicerad 1 augusti 2021
Djurgårdens spelare firar efter 1–0-målet.
Djurgårdens spelare firar efter 1–0-målet.Foto: Stina Stjernkvist/TT

Den allsvenska guldstriden har utvecklats till en duell mellan Malmö och Djurgården. Efter söndagens 2–1-seger mot Häcken klättrar Djurgården förbi Skånelaget och intar toppositionen.

Räcker det hela vägen?

– Det är en lång säsong och vi har givit oss själva förutsättningarna. Så det är bara att gasa, säger Une Larsson till Discovery Plus.

Full fart direkt

Djurgården rivstartade matchen och satte rejäl press på gästerna. Joel Asoro, Haris Radetinac och Edward Chilufya ledde den blårandiga offensiven och skapade mängder av chanser.

Men Häckens kontringar var allt annat än ofarliga – och när den första halvleken summerades var ställningen alltjämt 0–0.

I den andra small det dock direkt.

Bollen damp ner framför högerbacken Aslak Witrys fötter och norrmannen avlossade ett skott, som Tobias Karlsson styrde in till ett självmål.

Witry jublade – men skulle kort senare få känna samma bedrövelse som Karlsson.

Häcken kontrade och i ett försök av avstyra en farlig målchans prickade han in bollen i egen bur bakom en ställd Jacob Widell Zetterström.

Ett mål som skakade om Djurgården – men bara kortvarigt.

Guldkandidaterna rycker

För bara minuter senare kunde Stockholmslaget återta ledningen genom Jacob Une Larsson. Det blev ordentligt stökigt när den långa frisparken landade i Häckens straffområdet, men mittbacken var sist på bollen och satte dit 2–1-målet.

– Det var en lättnad, det kändes onödigt att det stod 1–1. Det var skönt att trycka in ledningen, säger Une Larsson till Discovery Plus.

Häcken pressade för en kvittering och bollen dansade på mållinjen under tilläggstiden, men Djurgården höll undan och säkrade tre poäng.

Ner till tabelltvåan Malmö skiljer en poäng och till trean Elfsborg är avståndet sju poäng.

Häcken är fortsatt sjua i tabellen och har sju poäng upp till den sista Europaplatsen.