Annons

Domaren snuvade Mjällby på segern

FOTBOLL Mjällby blev snuvat på segern. Av domaren Jonny Lundbäck. – Bollen var solklart över linjen. Nästan en halv meter, suckar lagkaptenen Jens Hermansson, efter 2–2 borta mot IFK Malmö.
Sport • Publicerad 28 augusti 2001

Det var i inledningen på andra halvlek. Ställningen var 1–1 och Mjällby skaffade fram halvlekens första hörna.

Johan Svensson sprang ut för att lägga hörnan. Han slog den medvetet mot första stolpen och hoppades att medvinden skulle blåsa bollen över linjen.

Annons

Bollen touchade ett par spelare och passerade mållinjen.

Det är Mjällbyspelarna säkra på. Även flera i publiken.

Men inte domarteamet, med Jonny Lundbäck som huvuddomare, som valde att inte blåsa för mål. – Jag står precis intill och den är solklart över linjen. Men jag vill inte säga för mycket ont om domaren. Det var mycket folk framför mål och det är möjligt att han inte såg det, säger Jens Hermansson.

– Även om jag tycker att linjemannen borde sett det. Han såg ju att deras boll var över linjen.

Malmös kvitteringsmål i första halvlek var nästan en kopia, där Baskim Sopi nickade till och Mjällbyspelarna lyckades inte rensa undan bollen förrän den passerat mållinjen.

– Det känns extra tungt. Hade vi gjort 2–1 i början av andra halvlek är jag ganska säker på att vi vunnit matchen, suckar Hermansson, som tillhörde de bästa spelarna i Mjällby. Han var inblandad i båda Mjällbys mål.

Det första gjorde han själv i mitten av första halvlek.

Johan Svensson slog inlägget och Jens Hermansson mötte med pannan och placerade in bollen vid stolproten.

Så såg det ut i alla fall.

– Jag har ingen aning. Jag siktade inte. Jag försökte bara få bollen på mål och sen såg jag att den låg i nätet. Hur den kom dit vet jag inte, skrattar Jens.

Annons

Jens spelade huvudrollen även vid Mjällbys andra mål. Han sprang in i straffområdet, fick bollen av Peter Hiir-Salakka, tog ner den på bröstet och spelade snett bakåt till Simon Sjöfors, som klippte till direkt.

2–1och Mjällby hade fått sitt ledningsmål till slut. Men glädjen blev inte långvarig.

I samband med Mjällbys mål bytte IFK Malmö in Erik Fischbein och han hade bara varit på plan i 45 sekunder när han kvitterade till 2–2.

Han lyfte in bollen i straffområdet mot en forcerande Magnus Eriksson. Men varken han eller Mjällbymålvakten Fredrik Olsson lyckades röra bollen.

Båda lagen hade sen chanser att avgöra matchen, men det blev oavgjort.

Precis som på Strandvallen i våras.n

matchfakta

IFIFK Malmö–Mjällby AIF 2–2 (1–1)

Målen: 0–1 (18) Jens Hermansson, 1–1 (31) Baskim Sopi, 1–2 (66) Simon Sjöfors, 2–2 (67) Erik Fischbein.

Varningar, Malmö: Jonas Danielsson (ojuste spel), Roger Nilsson (ojuste spel), Martin Alm (ojuste spel), Jörgen Svensson (protest), Patrik Larsson (ojuste spel).

Annons

Domare: Jonny Lundbäck, Karlstad.

Publik: 1531.

Mjällby: Fredrik Olsson – Jesper Nilsson (ut 78), Thomas Westergren, Patrik Rosengren, Håkan Bengtsson – Peter Hiir-Salakka (ut 74), Marcus Ringberg, Jens Hermansson, Simon Sjöfors – Johan Svensson (ut 83), Marcus Ekenberg.

Avbytare: Christian Augustsson (in 74), Pontus Andersson (ut 78), Philip Jonasson (in 83).

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons