GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Domen mot Daniel Kindberg framflyttad – igen

Östersund FK:s tidigare ordförande Daniel Kindberg får fortsätta att vänta på hovrättens dom gällande den grova ekonomiska brottslighet som han dömdes för i tingsrätten.
Brott • Publicerad 25 november 2021
Daniel Kindberg, tidigare ordförande för Östersund. Arkivbild.
Daniel Kindberg, tidigare ordförande för Östersund. Arkivbild.
Foto: Mats Andersson/TT

När rättegången avslutades i Hovrätten för Nedre Norrland i början av oktober var beskedet att dom skulle meddelas den 17 november. Datum för dom flyttades senare fram till den 26 november. Men dagen före domen skulle meddelas kommer hovrätten med nya bud. Dom är nu planerad att meddelas den 3 december i stället.

Kindberg befanns i tingsrätten skyldig till två fall av trolöshet mot huvudman, ett fall av grov trolöshet mot huvudman, två fall av medhjälp till grov trolöshet mot huvudman, grovt bokföringsbrott och medhjälp till grovt bokföringsbrott.

Han dömdes även att, tillsammans med de två andra männen, betala skadestånd på omkring 13 miljoner kronor till de företag som varit föremål för den ekonomiska brottsligheten.

Domen överklagades och Daniel Kindberg yrkade i hovrätten på ett frikännande medan åklagarsidan yrkade på att han ska dömas till ett längre fängelsestraff och näringsförbud än i tingsrätten.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.