Annons

Dragan väljer familjen före handbollen

HANDBOLL IFK Kristianstad mot Karlshamn. Ödesmatchen som kan avgöra kampen kring kvalstrecket. –Läget är lika illa för båda lagen, säger Dragan Mihailovic.
Sport • Publicerad 21 mars 2001
Sönerna i centrum. Tvillingarna Marko och Veljko, 13 månader kräver mycket uppmärksamhet och Dragan Mihailovic har bestämt sig för att lämna Karlshamns HF efter den här säsongen. Bild: BOSSE NILSSON
Sönerna i centrum. Tvillingarna Marko och Veljko, 13 månader kräver mycket uppmärksamhet och Dragan Mihailovic har bestämt sig för att lämna Karlshamns HF efter den här säsongen. Bild: BOSSE NILSSONFoto: 

Han var stor publikfavorit i IFK Kristianstad.

I kväll kommer han tillbaka till Idrottshallen i Kristianstad.

Annons

Fast den här gången är det som tränare för streckkonkurrenten Karlshamns HF. Och Dragan Mihailovic hoppas förstås på en seger och två otroligt viktiga poäng.

–Vår målsättning är att hålla oss kvar i division I och vi vill naturligtvis helst slippa att kvala, förklarar han. Hur det än går lämnar han Karlshamn efter den här säsongen.

–Nu har vi fått två gossar som kräver mycket här hemma. Jag har sagt till styrelsen att jag inte kommer att fortsätta nästa säsong. Pendlandet, träningarna och alla matcher tar för mycket tid.

Vad han gör nästa år är ännu oklart.

–Jag är öppen för det mesta och jag kan tänka mig att flytta med familjen om det dyker upp något kul.

nHar du fått några erbjudande?

–Inte direkt. Jag har en del kamrater som kollat läget utomlands, men då krävs det att de kan ordna två heltidsjobb och jag tror inte att jag är så eftertraktad. Vi får se hur det blir, säger Dragan som bor och arbetar som gymnastiklärare i Kristianstad. Inför matchen i kväll parkerar Karlshamn på platsen direkt ovanför kvalstecket med 19 poäng.

IFK Kristianstad jagar tätt bakom med 18 poäng.

–Det gäller mycket och det kommer att bli tufft, det är jag helt säker på. Det är ingen lätt uppgift vi ställs inför. Matchen är ju ett litet derby också och några av spelarna har spelat i båda klubbarna. Det kan bli en riktig fight, säger Dragan Mihailovic.

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons