Drömbowling av Borg på SM – jagar ny medalj i morgon

Tollarpsbowlaren Anton Borg är rejält i stöten. Först ett SM-silver i lag med klubbkamraten Jakob Hogarth. Sen en 300-serie i det individuella kvalet ovanpå det. Snacka om att Borg har bäddat för en ny SM-succé när JSM-finalen inleds på torsdag.
Sport • Publicerad 4 januari 2012

KRISTIANSTAD. Tollarpsduon Anton Borg och Jakob Hogarth har börjat skapa en fin SM-tradition.

För tredje året i rad tog de SM-medalj i tvåmannalag.

Guldet 2009 har följts upp av två silver.

– Det är vi rätt nöjda med. Vi var dessutom bara 70 poäng från guldet vilket får anses som ganska nära, säger Anton Borg, som verkar ha prickat toppformen lagom till SM-veckan i Värnamo.

300-serie

Efter silvret med Hogarth har Borg fortsatt att leverera. Efter en knackig kvalstart i den individuella SM-tävlingen så spelade Borg sen bara bättre och bättre.

Och han lyckades faktiskt dra till med en 300-serie i kvalet och av bara farten så vann han hela kvaltävlingen.

– Inte fel att slå till med en 300-serie på ett SM, säger Anton nöjt.

Men någon fördel rent poängmässigt har han inte när finalspelet drar igång.

– Nä, men motståndarna har kanske mer respekt för mig efter min 300-serie och min kvalseger. Och jag känner mig i bra form och självförtroendet är på topp.

Siktar på ny medalj

De 20 bästa i kvalet börjar finalspelet med att spela sex serier under den första finaldagen. De åtta bästa går vidare till fredagens cupspel.

Då är det man mot man som gäller.

Kvartsfinaler, semifinaler och final står på fredagens program.

– Första målet är såklart att komma med bland de åtta bästa. Och väl där så siktar man ju på medalj. Det hade varit riktigt gött att ta två medaljer på ett och samma SM.

Förutom Anton Borg så har Tollarps BK med ytterligare en finalist i det individuella finalspelet och det är Linnéa Olsson i tjejernas juniorfinal.

Anton Borgs silverkollega Jakob Hogarth hamnade dock utanför topp 20 och har därmed spelat färdigt i SM.

INTERNAL INTERNAL
Marcus Nilsson
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.