Drömmen gick i uppfyllelse – Robert Jönsson i landslaget

I helgen vann Robert Jönsson prestigefyllda Junior Masters. Och reaktionen lät inte vänta på sig: Kristianstadsbowlaren får chansen att visa upp sig i U23-landslaget.
Sport • Publicerad 25 maj 2007

– Det känns fantastiskt roligt. Det är ju det här jag drömt om och hoppats på, säger Robban, som haft en mycket stark vår.

Kulmen nåddes den gångna helgen. Då formligen pulvriserade 22-åringen från Tollarp allt motstånd, och vann den prestigefyllda Junior Masters i utklassningsstil. Ingen av de andra spelarna i U23-klassen hade någonting att sätta emot.

I intervjun efter segern nämnde Robban att han drömde lite om att ta en plats i U23-landslaget, att han hoppades att förbundet kanske skulle få upp ögonen för honom nu.

Och det gick fortare än han kunnat ana.

Dagen efter ringde förbundskaptenen för U23, och bjöd in Jönsson på landslagsläger kommande helg.

– De frågade om jag var intresserad... Klart jag var! En sådan chans får man ju inte missa! säger Robert. Sex U23-killar och sex U23-tjejer är uttagna till lägret, som hålls i Göteborg tillsammans med seniorerna. I det slutgiltiga U23-landslaget får dock bara fyra killar plats.

– Så det gäller att prestera bra nu också, säger Robert Jönsson, som kommande säsong byter moderklubben Tollarps BK mot allsvenskt satsande Olofström.

Men du verkar ju vara i form?

– Ja bowlingen har gått fantastiskt bra under de senaste månaderna – och landslagsuttagningen bevisar ju att förbundet faktiskt har fått upp ögonen för mig.

Blev du överraskad när de ringde?

– Ja, jag hade inte ens koll på att det skulle vara läger nu i helgen. Men jag blev också jätteglad, även om det innebar att jag var tvungen att ta ledigt från jobbet... jag skulle egentligen ha jobbat fredag, lördag, söndag, berättar Robert Jönsson.

Vad kan du få ut av ett landslagsläger?

– Jag ska försöka prestera så bra som möjligt själv. Sedan hoppas jag kunna se och lära så mycket som möjligt av de andra, framför allt av seniorerna med mycket erfarenhet. De är ett snäpp bättre än vad jag är, och kan man lära något av deras idéer och tankar så hade det varit kul.

Det stora mästerskapet för U23-landslaget framöver är Vm som spelas i USA nästa sommar.

– Det hade varit en dröm att få vara med där, säger Robert Jönsson.

Cecilia Isberg

Robert Jönsson

Ålder:22 år.

Bor:Kristianstad.

Född:Tollarp.

Yrke:Bagare.

Familj:Sambo med Sofie Sjöström.

Aktuell:Vann i helgen prestigefyllda Junior Masters i Skövde, och är nu uttagen på landslagsläger med U23-landslaget.

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.