Drömstart för Elise Malmberg

Elise Malmberg, Hässleholms AIS, fick en drömstart på säsongen. 18-åringen vann femkampen i Sätra Hall söder om Stockholm med fina 4 094 poäng.
Sport • Publicerad 14 januari 2014

Dagen började med 8,76 på 60 meter häck.

– Fick inte riktigt till rytmen, men trots allt blev det ändå en rätt bra tid, säger Elise.

Efter häckloppet så blev det 1.69 i höjd och dessutom 11.06 i kula innan Elise fick till ett riktigt fint hopp i längdhopp.

– I höjdhoppet fick jag inte ansatsen att stämma i början, men när det stämde då fick jag lyft speciellt i hoppet på 1.69. I kula blev det inte alls bra. Så jag var riktigt taggad inför längdhoppet och ville hoppa långt. Jag fick inga jättebra hopp, men måttbandet visade långt ändå.

I längdhoppet mätte längsta hoppet för HAIS-tjejen hela 6.18 och det innebar ett nytt personbästa inomhus för Malmberg. Dessutom var det svenskt årsbästa.

Dagen avslutades med 2.22,70 på 800 meter och därmed också en riktigt bra poäng så här i debuten.

– Men det var synd att det inte var bättre konkurrens, så jag hade blivit pressad till bättre resultat. Jag fick ju springa själv på 800 meter, men det var en bra säsongsdebut och där framför allt längdhoppet lovar mycket mer.

Nästa mångkamp är en månad bort, närmare bestämt inne-SM i Växjö.

– Förhoppningsvis kan jag utmana mitt personliga rekord, säger Elise.

I sommar väntar hennes andra junior-VM, där hon för två år sedan var med i längdhopp, och en start i sjukamp.

Mikael Hallqvist
Hasse Sjögren
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.