Annons

Dubbla USM-brons till judoklubben

Sport • Publicerad 6 juni 2001

JUDO

Kristianstad Judoklubbs framgångar vid den internationella Budo Nord Cup under kristihimmelfärdsdagen, följdes upp på bästa sätt under Skol-SM (USM) i Lindesberg.

Annons

Klubben representerades av två framtidslöften, vilka båda kom hem med SM-brons i bagaget!

Skol-SM är öppet för judokas årskurs 6-9, och samlar hela Sverigeeliten.

I klassen upp till 55 kg tog Martin Pacek brons. Martin som är född 1987, och därmed har två år kvar i Skol-SM, har även tidigare visat att han har kapacitet till att hävda sig i stora sammanhang, genom att vinna en stor tävling i Danmark. Paceks klass vanns av Gustav Nässén från IK Södra i Stockholm medan Cato Aspmo från Storfors Judoklubb blev tvåa.

Den andra bronsmedaljen togs av Johan Palmquist. Även Johan är född 1987 och har två år kvar i Skol-SM.

Johan har gjort raketkarriär inom judon. Han har inte tränat judo i mer än tre teriminer och har fortfarande gult bälte. Att med denna avsaknad av rutin, och med två år kvar i klassen, ta hem en medalj i den tyngsta klassen under ett SM är mycket anmärkningsvärt. Guldmedaljen i Johans klass vanns av Karl Nilsson, Club Jirki i Karlskrona.

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons