Edman: Man kan knappast byta ut "Walle"

Maria Edman vaktade målet i de första matcherna för KDFF. Men i derbyt mot Malmö var Sandra Wahldén tillbaka mellan stolparna. Och i dagens match mot AIK får Wahldén fortsatt förtroende. Målvaktsfrågan är en minst sagt öppen historia.
Sport • Publicerad 24 maj 2008

- Man kan knappast byta ut "Walle" när hon gör en sån bra match som mot Malmö. Samtidigt är det surt att inte få spela, men så är det, säger målvaktskonkurrenten Maria Edman.

Edman vaktade målet i KDFF:s fem inledande matcher.

Undantaget matchen mot Sunnanå har hon hela tiden varit en av lagets mest stabila spelare. Mot Kopparbergs/Göteborg var hon en av få som verkligen stod upp.

Ändå petades hon i matchen efter när KDFF förlorade Skånederbyt mot Malmö.

- Vi har hela tiden sagt att det inte finns någon given förstamålvakt. Vi ser dom som två jämna målvakter, säger Kristianstads DFF.s tränare Ulf Palmquist. Edman själv är besviken över att inte få spela, men inte förvånad över petningen.

- Vi pratade lite om det innan. De (Ulf-Thomas, tränarna i KDFF) har varit nöjda med mina prestationer, men de ville ge "Walle" chansen och Malmö passade nog hennes spelstil.

Hur skiljer sig era stilar?

- "Walle" är ju grym i närspelet som du säkert såg mot Malmö. Det kanske passar nu mot AIK också eftersom de har Lisa De Vanna som gör mycket mål.

Påverkas ni av att det inte finns en nummer ett?

- Är man förstemålvakt vet man att tränarna tror på dig även om man gör en dålig träning. Men nu höjer man sig kanske mer på träningarna och ger 110 procent. Man vill förstås förtjäna sin plats i målet, säger Edman.

Hur är din och Wahldéns relation?

- Den är jättebra. Vi pratar mycket om hur det är och känner varandra så pass bra att vi kan ha det så öppet. Det är inte så att den andra går och surar. Någon given etta lär inte finnas inom synhåll den närmaste tiden heller. Ulf Palmquist vidhåller att det är veckans träningar som avgör vem som spelar.

- Vi tar det vecka för vecka. Nu mot Malmö såg man ju att Wahldén tillförde väldigt mycket energi till hela laget egentligen. Det hoppas vi att hon gör mot AIK också, säger Palmquist som inte ser några problem med målvaktsbytena.

- Hon (Edman) vet förutsättningarna, det är bara att gilla läget som målvakt, det är ju så det är.

Robin Nilsson
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.