Efter debuten: Riktigt tråkig start

Bilsport/Kristianstad Artikeln publicerades

Mattias Lindberg hade det tungt på Skövde flygplats under lördagen. Hans debut i V8 Thunder Cars blev ingen helg att minnas med glädje.

– En riktigt tråkig start, suckar den 21-årige skåningen från Vankiva utanför Hässleholm.

I fjol var Lindberg debutant i STCC och chockade alla genom att i sitt livs första STCC-lopp vinna med sin Kia.

Men ett sponsoravhopp och missnöje med Kias potential fick den 21-årige skåningen att i stället söka sig åt supportklassen med V8-motorer.

Som ny i klassen har han följaktligen mindre erfarenhet och en tid framför sig för att hitta rätt inställningar på sin Dodge Challenger.

  Efter ett helt okej kval slutade första racet med en tolfteplats, fem varv bakom den vinnande stallkamraten i Åhusbaserade Memphis Racing, nämligen Uppsalakillen Alexander Graff.

  Med andra ord blev Mattias sist av förarna som tog sig i mål med godkända lopp.

  – Jag gjorde en för sen inbromsning och körde in i Freddie Magnusson. Det var mitt fel, så jag fick drive through-straff och behövde även kolla till bilen. Det var så jag kom fem varv bakom, före det hade jag precis satt det snabbaste varvet av alla, säger Lindberg till Kristianstadsbladet.

  Han var inte ensam om att ha problem med sena inbromsningar när STCC-cirkusen gästade Skövde.

  – Det var en svår inbromsning efter raksträckan, det blir lätt för sent då. Samtidigt har man en tung bil och ganska dåliga bromsar. Jag var inte beredd på detta, så där har jag lite att jobba med, konstaterar 21-åringen.

  Han lyckades sedan bara köra åtta varv innan han fick bryta i race två. Detta efter ett oljeläckage, som gjorde att bilen stannade. Graff hade pole position i både racen, men fick nu ge sig och blev tvåa efter de 19 varven, tre tiondelar bakom segrande Stein Frederic Akre.

  Graff leder totalt efter premiärhelgen med sina 45 inkörda poäng, tre före Akre. Lindberg står kvar på noll.

  – En riktigt tråkig start, jag hade som mål att vara på pallen, säger Lindberg.

  Nästa tävling körs på Anderstorp den 29-30 maj.

  – Skönt att få komma till en riktig bana. En sådan här uppbyggd variant som på Skövde flygplats är inget jag gillar, säger Lindberg.

  Det märktes i resultatlistorna, om inte annat...