Annons

Efter fiaskosäsongen – Liverpool värvar världsmästare

Premier League-laget Liverpool har gjort klart med sommarens första värvning.
Alexis Mac Allister ansluter från Brighton och har skrivit på ett långtidskontrakt.
24-åringen vann fotbolls-VM med Argentina i vintras.
Fotboll • Publicerad 8 juni 2023
Alexis Mac Allister är klar för Liverpool. Arkivbild.
Alexis Mac Allister är klar för Liverpool. Arkivbild.Foto: Kirsty Wigglesworth/AP/TT

Den här säsongen blev en rejäl missräkning för Liverpool. I stället för titelkamp fick man fajtas om Europaplatser där man till sist slutade femma och därmed får spela i Europa League nästa säsong.

Nu vill man undvika ett nytt fiasko och stärker laget med mittfältsstjärnan Alexis Mac Allister från ligarivalen Brighton.

Annons

"Det känns fantastiskt. Det är en dröm som går i uppfyllelse, det är otroligt att vara här och jag kan knappt vänta på att börja. Jag ville vara med från försäsongens första dag så det är skönt att allt är klart. Jag ser fram emot att träffa mina lagkamrater", säger 24-åringen till Liverpools webbplats.

Mac Allister kommer från en succésäsong där han vann VM med Argentina i Qatar i december och därefter slutade sexa i ligan med Brighton.

"Det har varit ett fantastiskt år för mig – VM, vad vi uppnådde med Brighton – men nu är det dags för mig att fokusera på Liverpool och försöka bli en bättre spelare och människa varje dag."

Argentinaren kommer att bära tröja nummer 10 för Liverpool och har noterats för ett mål på 16 landskamper.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons