Annons

Efter massavhoppen – ny ordförande i Juventus

Juventus ägare har utsett en ny ordförande sedan hela styrelsen överraskande avgick i måndags kväll.
Företagsrådgivaren Gianluca Ferrero ska leda den italienska storklubben som utreds av ekobrottsmyndigheten och polis.
Fotboll • Publicerad 29 november 2022
Juventus har fått en ny ordförande sedan hela styrelsen, däribland Pavel Nedved (till vänster) och Andrea Agnelli (till höger), avgått i måndags.
Juventus har fått en ny ordförande sedan hela styrelsen, däribland Pavel Nedved (till vänster) och Andrea Agnelli (till höger), avgått i måndags.Foto: Luca Bruno/AP/TT

Juventus majoritetsägare, holdingbolaget Exor, släppte nyheten om att en ny ordförande är på plats.

"Som företagsrådgivare, revisor och styrelsemedlem i flera bolag så har Ferrero stor erfarenhet och de nödvändiga tekniska kompetenserna, tillsammans med genuin kärlek för den vitsvarta klubben", skriver Juventus på sin webbplats.

Annons

Han efterträder Andrea Agnelli som lett Juventus sedan 2010. Agnellifamiljen är en av Italiens rikaste och mest betydelsefulla och både Andrea Agnellis farbror Gianni och pappa Umberto har varit ordförande i klubben.

Under Andrea Agnellis tid vann Juventus nio raka Serie A-titlar och nådde två Champions League-finaler.

Detta sedan Juventus dessförinnan fråntagits två ligatitlar (2005 och 2006) och tvångsdegraderats för sin inblandning i calciopolli-skandalen där klubben ska ha haft inflytande i domartillsättningar.

Nu utreds Juventus för ekonomiska oegentligheter relaterat till bokföringen. Samtidigt utreder det italienska fotbollsförbundet en rad spelarövergångar där Juventus har varit inblandat, skriver AFP.

Misstankarna om oegentligheter fick hela styrelsen att avgå i måndags, förutom Agnelli också bland annat vice ordföranden Pavel Nedved, den förre storspelaren.

Den nya styrelsen, vid sidan av ordföranden Gianluca Ferrero, ska utses vid ett aktieägarmöte den 18 januari nästa år.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons