Annons

Efter skadorna – Josefson avslutar karriären

Det blir inget mer spel för Jacob Josefson. Djurgårdsstjärnan avslutar karriären efter skadeproblem som hållit honom borta från isen i över ett år.
"Det har varit ett väldigt tufft beslut att ta", säger Josefson.
Ishockey • Publicerad 6 augusti 2022
Djurgårdens Jacob Josefson tvingas lägga av. Arkivbild.
Djurgårdens Jacob Josefson tvingas lägga av. Arkivbild.Foto: Andreas Hillergren/TT

Jacob Josefson spelade sin sista match mot Rögle i januari 2021 och har sedan dess varit utanför isen efter att ha fått tillbaka symptom på hjärnskakning han lidit av tidigare under karriären.

Nu kommer beskedet att karriären är över.

Annons

"Som många vet har jag varit borta från ishockeyn en längre tid på grund av skador och därför fått tagit beslutet att avsluta min karriär som ishockeyspelare. Det har varit ett väldigt tufft beslut att ta, men med tiden så har jag insett att det är det enda rätta", säger Josefson i ett pressmeddelande från Djurgården.

31-årige Josefson fostrades i Djurgården och skulle skadefri ha varit en viktig kugge för laget som åkte ur högsta serien i våras och kommande säsong spelar i hockeyallsvenskan.

Nu blir det inte så.

Jacob Josefson spelade även 315 matcher i NHL i främst New Jersey under åtta säsonger i Nordamerika och kom tillbaka till SHL 2018.

Djurgården hoppas kunna använda sin tidigare lagkapten även i framtiden.

"I och med att han besitter en stor hockeykompetens och ett stort Djurgårdshjärta ser vi över vad hans roll skulle kunna vara i en framtida organisation. Initialt handlar det om att Jacob skulle kunna ingå i ett advisory board som är under uppbyggnad inom sporten", säger Djurgårdens sportchef K-G Stoppel.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons