Efter tunga åren – Olivia Welin tillbaka i KDFF

Fotboll/Kristianstad Artikeln publicerades
Olivia Welin spelade i KDFF 2013–2015.
Foto: Fredrik Jalhed
Olivia Welin spelade i KDFF 2013–2015.

Olivia Welin är tillbaka i Kristianstads DFF. 23-åringen har varit borta från fotbollen i flera år på grund av en fotskada, men nu gör hon alltså comeback.

– Hon har känt sig starkare och starkare, säger sportchefen Johan Andersson.

Olivia Welin spelade i KDFF 2013–2015 innan just Johan Andersson, då klubbchef i LB07, värvade henne till Malmöklubben. Tillsammans med systern Anna, som värvades av KDFF inför förra säsongen, var hon då starkt bidragande till att LB07 gick upp i damallsvenskan.

Nu återförenas alltså systrarna i KDFF.

– Hon kan spela som offensiv mittfältare eller som släpande forward. Personligen tycker jag att hon är bäst i nummer tio-rollen, säger Johan Andersson.

Olivia Welin har några tunga år bakom sig. I samband med U20-VM 2016 skadade hon foten så illa att hon sedan dess inte har spelat någon fotboll alls. Inte förrän i somras, då hon gjorde comeback i Borgeby i elitettan.

Och trots att hon inte har spelat en hel match på över tre år värvas hon alltså till guldjagande KDFF.

Olivia Welin i LB07-tröjan.
Olivia Welin i LB07-tröjan.

– Det såg tufft ut i många år och många, inklusive hon själv, hade väl nästan gett upp. Men hon har kämpat på och jag har haft kontakt med henne. Sedan gick det väldigt bra med Borgeby och vi bjöd in henne till träning och där har hon kunnat gå för fullt, säger Johan Andersson.

Det låter ändå som en chansning?

– Både och. Men alla kan bli skadade och det tillhör fotbollen. Det har funnits en oro, men allt eftersom hon känt sig starkare och starkare och kunnat beteckna sig som frisk, så har vi resonerat på samma sätt.

Fakta

Silly Season i Kristianstads DFF

In: Therese Sessy Åsland, LSK Kvinner, Eveliina Summanen, KIF Örebro, Olivia Welin, Borgeby FK.

Ut: Rita Chikwelu, Saga Jontoft.

Visa mer...
Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Kristianstadsbladet och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.