Annons

Ekblom vann STCC – Stureson blev elva

En elfteplats. Det blev det sammanlagda facit för Knislingeföraren Johan Stureson i sin debutsäsong i STCC. Fredrik Ekblom blev mästare för andra gången.
Sport • Publicerad 29 september 2003

I gårdagens avslutning på Mantorp körde han in som fyra i det första racet. I det andra var han på väg mot tredjeplatsen när drivaxeln på Sturesons SEAT brast.

– Det var synd, jag hade hämtat in fem sekunder på trean Thomas Engström och jag tror att jag hade tagit mig förbi honom också om inte olyckan med drivaxeln inträffat, säger Stureson.

Annons

I det första heatet var det Engström som tog sig förbi Stureson och knep tredjeplatsen. I det andra var det nära att rollerna blev ombytta. Men i stället för en tredjeplats var det bara för Stureson att rulla åt sidan och bryta loppet. I sammandraget hamnade Johan på en elfteplats.

– Det är väl inget att skriva hem om direkt. Men nu får vi ta sats mot nästa år och hoppas på att vi har bra bilar från början, avslutar Stureson och syftar på att halva den gångna säsongen kördes med lånebilar.

STCC-mästare 2003 blev Fredrik Ekblom som kunde säkerhetsåka i sista racet och ändå ta hem slutsegern.

Marcus Nilsson

RACING KRISTIANSTAD
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons