Annons

Ekdal missförstådd: "Då har man inte fattat"

Albin Ekdal beskrev Sverige under EM 2016 som ett landslag som inte kunde hantera Zlatan Ibrahimovic.
Reaktionerna har varit blandade efter 31-åringens sommarprat.
Fotboll • Publicerad 1 september 2020
Albin Ekdal.
Albin Ekdal.Foto: Jonas Ekstromer/TT

Albin Ekdal sommarpratade för lite drygt en månad sedan.

Där berättade han bland annat om EM-slutspelet 2016 och hur landslaget och dåvarande förbundskaptenen Erik Hamrén hanterade Zlatan Ibrahimovic.

Annons

– Zlatan var den stora stjärnan. Det var han som skulle göra det, leda Sverige genom ur och skur. Förbundskapten Erik Hamrén hade gett honom taktpinnen och vi andra skulle förlita oss på Zlatan. Vårt lag bestod av en världsstjärna och tio hyfsade lirare runtom som skulle hjälpa honom att dominera. Den taktiken höll inte, sa landslagsmittfältaren i sitt sommarprat i Sveriges Radio.

Kritik mot sig själv

När landslaget nu är samlat i Stockholm inför Nations League-matcherna mot Frankrike och Portugal fick 31-åringen svara på hur reaktionerna varit efter hans prat i radion.

Ekdal känner sig missförstådd.

– Jag har fått 95 procent bra reaktioner på sommarpratet och fem procent sämre. De där fem procenten var väl folk som missuppfattade det jag sa om Zlatan och trodde att jag sågade honom. Men då har man inte riktigt förstått. Många tyckte att jag hoppade på honom och sa att han var direkt dålig för laget, men det var inte det jag sa.

– Det var ingen kritik mot Hamrén heller. Har man en sådan stor stjärna så är det normalt att spelet kretsar runt honom. Det var det jag kritiserade och det var lika mycket kritik mot mig själv som mot Hamrén, säger Ekdal.

Berg: "Lagt det bakom mig"

En som lyssnade på Ekdals sommarprat var landslagskollegan Marcus Berg.

Om Ibrahimovicdebatten säger han:

– Det är någonting man har lagt bakom sig men det är klart man hade lite andra roller, precis som det är i alla lag med olika tränare. Vi hade en stor världsstjärna i Zlatan som vi och alla visste skulle ha mycket boll och avgöra matcher, säger anfallaren.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons