Ekenberg visade vägen

FOTBOLL NORRKÖPING. En vass halvtimme på Bollspelaren i Norköping räckte för Mjällby. Sylvia var chanslöst. – De första 30 minuterna är bland det bästa vi gjort i år, sa tränaren Hans Larsson och log. 3–1 (2–0) till Mjällby var i underkant.
Sport • Publicerad 5 juni 2001

Det var ren utklassning under den första halvtimmen i solen på Bollspelaren i Norrköping.

Det var spel mot ett mål – Sylvias. Topplaget från Blekinge var bättre i allt och pressade ett skakat Sylvia, som inte hade något svar.

– Vi ville sätta en hög press på Sylvia redan från start. Vi gjorde inte det förra året och fick stryk med 3–2. Vi skulle inte upprepa det misstaget, sa tränaren Hans Larsson.

Mjällby gjorde inte det.

Sylvia hade inte en chans i 30 minuter.

– Vi pallade inte, sa också tränaren Stefan Hellberg i Sylvia.

– Mjällby spelade aggressivt och visade en vinnarvilja, som nästan var på gränsen ibland. Vi vek ner oss och väntade egentligen bara på målen. Och de kom.

Det var avgjort inom loppet av fem minuter.

Marcus Ekenberg dundrade in 1–0 (12) från nära håll på ett suveränt pass från skicklige Torbjörn Nilsson.

Jens Hermansson nådde högst på Peter Hiir–Salakkas frispark och styrde in 2–0 (17) med skallen.

Det kunde ha varit mer.

– Vår första halvtimme är bland det bästa vi spelat den här säsongen, menade Hans Larsson.

Gästernas press och offensiv mattades något med tiden – och det gav Sylvia chansen, men närmare en nick i ribban av Niclas Fredriksson och bra skott av Lasse Åkerberg kom man inte.

Sylvia fick ett gyllene tillfälle i den 65:e minuten, när kvicke Pelle Andersson blev fälld av Håkan Bengtsson – straff. Lasse Ströms försök var dock för tunt och målvakten Fredrik Olsson räddade snyggt vid sin högra stolpe.

– Matchavgörande, menade Larsson.

0–3 (77) fixade så Simon Sjöfors med pannan.

Alla trodde nog Håkan Bengtssons frispark gått rakt i mål, men Sjöfors jublade på sitt vis.

– Jag var på den – säkert, sa Simon Sjöfors.

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.