Annons

Eklund fick kämpa för elfteplatsen

GOLF Compaq Open är den största golftävlingen för damer i Sverige. Från första dagen till den sista har det varit Kristianstad i toppen. Till slut blev det en elfteplats som bäst - för Sara Eklund. – Jag har verkligen fått kämpa i dag.
Sport • Publicerad 13 augusti 2001

Inför den sista rundan på söndagen såg det ljust ut för trion från Kristianstad. Jessica Lindbergh och Anna Berg parkerade på åttondeplats på par, Sara Eklund två slag bakom.

Det blev emellertid en tuff sista dag i Österåker. Det blåste rejält, och ganska tidigt var chanserna till riktigt fina placeringar borta. Sara Eklund var den som höll ihop spelet bäst. Hon gick ett under par och slutade på en delad elfteplats.

Annons

– Jag har spelat ganska stabilt idag. Jag hade några birdiechanser där putten slank precis förbi. Å andra sidan så räddade jag par några gånger så tur och otur har nog jämnat ut sig, säger Sara Eklund.

Sara Eklund är den av Kristianstadsspelarna som varit jämnast under veckan. Hon gick hela 51 par på de 72 hålen och hade ingen dubbelbogey.

– Det har känts väldigt stabilt. Framförallt är jag nöjd med puttningen som har fungerat under alla fyra dagarna, säger Sara.

Compaq Open är den tävling i Sverige där damerna får störst intresse. Enbart positivt enligt Sara.

– Det är lite speciellt med så många människor som är och tittar, men för min del är det bara positivt. Jag blir mer peppad.

För Sara Eklund var elfteplatsen nyttig för självförtroendet. Hon har nämligen tre tuffa tävlingar framför sig.

– Jag ska spela Europatouren tre helger i rad. Först Berlin och därefter Holland och Irland. Blir jag elva i Tyskland också kommer jag att vara helnöjd, säger Sara. Saras lagkamrater i Kristianstads GK var inte lika nöjda. Söndagens resultat innebar att både Jessica Lindbergh och Anna Berg dalade rejält i resultatlistan, till 18:e respektive 24:e plats.

Värst drabbad var Anna Berg som gick sex över par sista dagen.

– Jag spelade för offensivt. Jag jagade birdies och det straffade sig. Jag slog till bollen för mycket med puttern, säger Anna.

För Annas del var det extra viktigt att få spelet att fungera. Snart väntar nämligen en ännu större uppgift.

Annons

– 21 till 24 augusti spelar jag kval till USA-touren i Florida. Då gäller det att komma bland de 30 bästa som får spela slutkvalet i oktober, förklarar Anna.

Jessica Lindbergh var av naturliga skäl inte heller nöjd med avslutningen av tävlingen.

– Vi som gick ut sent fick spela i ett riktigt oväder. När man i det läget jagar birdies är det lätt att man istället tappar. Som helhet är jag ändå nöjd med veckan. Jag har visat att jag kan vara med och tampas mot de allra bästa, säger Jessica.

Jessica Lindbergh gör Sara Eklund sällskap till Berlin till helgen.

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons