Emil tillbaka – kör med Nosaby

Han spelade sin senaste tävlingsmatch för Åtvidaberg för drygt ett år sedan. Nu kan Emil Nilsson vara på väg mot en comeback – i Nosaby. "Det är helt kravlöst nu i början", säger Emil.
Sport • Publicerad 30 april 2009
Emil Nilsson tränar med Nosaby och kan bli en fin förstärkning. BILD: LASSE OTTOSSON
Emil Nilsson tränar med Nosaby och kan bli en fin förstärkning. BILD: LASSE OTTOSSONFoto: 

Obesegrade division III-laget Nosaby IF har fått ett oväntat tillskott i truppen.

I tisdags gjorde Bosman-spelaren, den inte helt obekante, Emil Nilsson, 23, sitt första pass med Nosaby.

– Jag hade Marek (Skurczynski) under några år i KFF och känner folk i laget. Man måste börja någonstans och det här är ett bra steg att börja med, säger Emil till Kristianstadsbladet efter första träningspasset. I Nosaby väljer man tona ner Emil Nilssons entré i truppen:

– Han har kommit själv och ska träna med oss och känna sig för. Mer än så är det inte just nu. Vi får se vad det blir av det här, säger fotbollsansvarige Tommy Lindgren.

Även Emil Nilsson själv väljer att ligga lågt i det här läget:

– Det är inget att stressa fram. Jag ska träna och känna hur det känns, allvarligare än så är det inte, säger Emil. Den spelskicklige mittfältaren spelade inga tävlingsmatcher alls under 2008. Han var utlånad från IFK Hässleholm till Åtvidabergs FF i superettan under hösten 2007. Det blev ett antal inhopp, men inget permanent kontrakt och Emil återvände till Skåne.

I januari i fjol kom beskedet att han lägger av med fotbollen för att satsa på en civil karriär.

Nu är han kontraktslös och fri att gå till vilken klubb han vill och tidigare i vintras dök Emil Nilsson upp igen på fotbollsplanen.

I drygt en månad tränade han nämligen med sin gamla klubb Kristianstads FF.

– Jag var på gång och var nästintill fulltränad.

Varför blev det inget?

– Vi diskuterade och det såg ljust ut för ett år i KFF, men de valde att prioritera andra spelare och efter det beskedet har jag inte gjort något speciellt, säger Emil.

Men suget för fotbollen fanns kvar och nyligen hörde han själv av sig till Nosaby och frågade om han fick komma och träna.

Och i division III-klubben är man beredda att ge honom en chans.

– Vi får se hur det känns efter ett tag, säger Emil.

Första passet var trevande. Emil spelade med reserverna i spelet och fick stanna och köra en lite tuffare avslutning med A-laget.

– Det är alltid lite segt första passet. Det var första gången för mig på riktigt gräs också och det studsar och så, säger Emil som försäsongstränade med KFF på konstgräset.

Patrik Persson
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.