Emma Lagerqvists historiska seger

FRIIDROTT Framtiden för friidrotten i vårt närområde ser mycket ljus ut. KFUM Kristianstad och Åhus FIK har en mycket bred och stark ungdomsverksamhet. I HAIS-spelen på Österås skördade de båda klubbarna stora framgångar.
Sport • Publicerad 29 juli 2002

Den 47:e upplagan av HAIS-spelen bjöd de cirka 500 deltagarna på strålande solsken. Friidrottare från hela södra Sverige, Danmark och Luxenburg hade letat sig till Hässleholm.

– Det är en stor tävling. Vi har cirka 50 stycken funktionärer som jobbar med tävlingarna den här helgen, konstaterar tävlingsledare Andreas Palmqvist. Trots den internationella konkurrensen så höll sig KFUM Kristianstad och Åhus Friidrottsklubb väl framme i de flesta av grenarna.

– Det märks att Kajsa Bergqvist och Christian Olsson har ökat intresset för sporten. Det kommer fler och fler ungdomar till träningarna, berättar tränaren i KFUM Karina Olsson.

En av de starkaste insatserna under helgen stod Jim Wannehag för. Den blott nioårige Kristianstadstalangen vann både 60 meter och längdhoppet i utklassningsstil.

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.