En bombkastare som behövs nu

Jag noterar att IFK Kristianstad inte har gett upp tanken på elitseriespel redan till hösten.
Sport • Publicerad 12 februari 2008

Så tolkar jag nyheten om att IFK kontaktat OV Helsingborg om att låna Andreas Thynell säsongen ut. Och jag tror att affären blir av. OV spelar på lånad tid i elitserien och nye tränaren Dragan Brljevic har dessutom visat att han föredrar andra spelare framför Andreas på positionen som vänsternia.

Andreas Thynell är son till Thomas Persson. Just den Thomas Persson. Handbollslegendaren som gjorde 69 allsvenska matcher för IFK Kristianstad och 389 mål. Som dessutom gjorde 68 landskamper och blev svensk mästare med Göta 1966.

Jag har snackat med Thomas flera gånger de senaste åren och han har aldrig förnekat att han har hjärtat i IFK och sönerna i OV.

Redan tidigt på säsongen surrade ett rykte om att sönerna var på väg till Kristianstad och IFK. Och jag är övertygad om att det blir så.

Men förhoppningsvis tidigare än beräknat.

OV, med sportchefen Einar Linno i spetsen, sa visserligen nej i går men det återstår flera dagar till fredag. Och det brukar inte vara någon bra idé att tvinga kvar en spelare som vill bort från klubben.

Andreas lillebror Mattias är en jättetalang även han. En spelare som även han hamnat i frysboxen i OV, men som kommer att spela JSM-final om en månad.

Andreas vill till IFK redan nu. Och IFK behöver Andreas.

Ska drömmen om elitserien bli verklighet så behövs det ett rejält hot från nio meter.

En rejäl bombkastare. Allt det där är Andreas Thynell. 21-åringen mäter 2.02 i strumplästen och har ett fruktansvärt klipp i högerarmen. Precis den spelartyp IFK skriker efter.

Kenneth Andersson, tillsammans med sportteamet, lär ha informerat spelartruppen om planerna igår, men det är egentligen skit samma. IFK jagar en elitseriebiljett och då handlar det inte om någon social verksamhet. Finns det spelare som anser sig trampade på tårna, så okej. Vi pratar elitidrott.

Jag räknar kallt med att IFK och OV kommer att diskutera Thynells framtid även idag. Och jag räknar också med att Andreas är spelklar när IFK möter Västerås på lördag.

I melodifestivalens Västerås.

Patric Nilsson

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.