Annons

En epok av uppvisningar går i graven

GYMNASTIK Sedan 1915 har Kristianstads Gymnastikkrets arrangerat årliga gymnastikuppvisningar. Nu är det slut. I lördags gick kretsen i graven.
Sport • Publicerad 23 april 2001
Tävlingsrutin. 11-årige Timmie Olsson, från GF Kom Loss visade sin nybörjarrutin i Sport aerobics.
Tävlingsrutin. 11-årige Timmie Olsson, från GF Kom Loss visade sin nybörjarrutin i Sport aerobics.Foto: 
Allt från de minsta gymnasterna till elitgymnaster visade upp sina kunskaper vid Gymnastikkretsens sista uppvisning i Idrottshallen.
Allt från de minsta gymnasterna till elitgymnaster visade upp sina kunskaper vid Gymnastikkretsens sista uppvisning i Idrottshallen.Foto: På väg upp.

–Det stämmer, men det finns ingen anledning att bli sentimental, försöker Sten Alfonsson, styrelsemedlem i Kristianstads Gymnastikkrets.

–Vi ser det här som en vidarutveckling. Det är ett tecken på mognad, ett tecken på att klubbarna kan kommunicera direkt med varandra istället för via kretsen. Kristianstads Gymnastikkrets bildades den 9 april 1915. Syftet var flera. Först och främst så ville man samordna kommunens gymnastikföreningar. Kretsen hade även till uppgift att arrangera kurser för ledare. Och så naturligtvis arrangera den årliga gymnastikuppvisningen.

Annons

En tradition som gick i graven efter 86 år.

–Från början höll uppvisningarna på i tre dagar men sen många år tillbaka nöjer vi oss med en eftermiddag, berättar Sten Alfonsson.

Av Patric Nilsson 044-18 55 49
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons