En extra skön seger för Svensson, Svensson

INNEFOTBOLL Svensson, Svensson är från Tollarp, bor i Tollarp, är uppväxta i Tollarp, har fått sin fotbollsuppfostran i Tollarp. Kort och gott – de är tvättäkta Tollarpsgrabbar. Igår stod de öga mot öga mot sina gamla polare i Bladets och Alliansens innefotbollsturnering. Vi snackar naturligtvis om KFF:s bröder Marcus och Joakim Svensson.
Sport • Publicerad 5 januari 2001
Prestigemöte. Före detta Tollarpsspelaren Marcus Svensson håller undan för Tollarps Ulf Löfqvist. Bild: PER ROSENQVIST
Prestigemöte. Före detta Tollarpsspelaren Marcus Svensson håller undan för Tollarps Ulf Löfqvist. Bild: PER ROSENQVISTFoto: 

KFF, som imponerade så oerhört i åttondelsfinalen mot Bromölla, var storfavoriter i kvartsfinalen mot division V–gänget Tollarp.

För bröderna Svensson var det matchen med stort M och ni ska tro att grabbarna var nervösa innan match.

–Det var oerhört nervöst, det är ju självklart att det är något alldeles speciellt att möta Tollarp, säger Marcus Svensson och den yngre brodern ”Jocke” fyller i:

–Sen satt ju farsan (Tommy) i Tollarpsbåset också, det gjorde ju inte saken bättre, ler ”Jocke”. Tollarp hängde med bättre än Bromölla och det tog lite tid innan KFF fick hål på Tollarp. När väl ettan kom rann det på och KFF var aldrig riktigt skakat.

–Och tur var väl det. Tollarp hade ju allt att vinna, de är mycket duktiga inomhus och en sån som Ulf Löfqvist är ju fantastisk. Han är otroligt teknisk trots sina långa ben och han täcker bollen mycket bra, säger bröderna i mun på varandra.

–Vi ska slå Tollarp men innefotboll är alltid innefotboll, man vet aldrig. Hade vi förlorat mot Tollarp hade vi inte kunnat visa oss ute i Tollarp på ett bra tag, det hade inte varit så kul, skrattar ”Macke”. Marcus Svensson kom till KFF inför säsongen i superettan och ”Macke” har gjort succé i KFF. Han slog sig in som mittback direkt och har i stort sett varit gjuten som mittback i KFF under de två senaste säsongerna.

–Jag satsar på att spela mittback nästa säsong också och så får vi hoppas att det går lika bra som föregående säsonger, kommenterar ”Macke”.

Vad gäller lillbrorsan ”Jocke” har han inte kommit lika långt. ”Jocke” kom till KFF inför förra säsongen och gjorde bara ett fåtal inhopp under året.

–Men nu sätter jag upp målsättningen ett par snäpp inför kommande säsong. Jag satsar på att knipa en plats i förstaelvan, säger ”Jocke” utan att darra på stämbanden. Men först ska bröderna föra sitt KFF till seger i årets upplaga av Bladets och Alliansens innefotbollsturnering. En uppgift som är nog så svår.

–Det kommer att bli oerhört tufft. Mjällby har ju imponerat oerhört, men slår vi Åhus i semifinalen lovar jag att vi ska ge Mjällby en match. Det är drömfinalen, tycker ”Macke”.

Annars tror bröderna på en bättre säsong än i ifjol, och trots att KFF har tappat en del tongivande spelare ser bröderna ljust på framtiden.

–Jag tror vi kommer att vara med och kriga på den övre halvan i år. Vi har ett ungt och hungrigt lag och vi kommer ju att få en del nytt också. Det ser lovande ut, avslutar bröderna Svensson.

Av Marcus Nilsson
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.