Annons

En gammal mästare gör comeback

BILJARDGOLF I går var det sommarpremiär på biljardgolfen i Åhus. 10 000 kronor lockar i förstapris i slutet av sommaren. Det räckte för att en gammal mästare skulle göra comeback.
Sport • Publicerad 18 juni 2001

I mitten av 80-talet var Anders Andersson från Yngsjö frälst på den udda sporten.

På den tiden spelade han så ofta han fick tillfälle och representerade Sverige i ett slags inofficiellt EM i Tyskland 1987.

Annons

Numera är det mer sparsamt med besöken vid Kantarellen.

– De brukar bli någon gång om året, inte mer, säger han. Genom Kristianstadsbladet fick han reda på att man försökte blåsa liv i biljardgolfen, och då var han med på noterna.

– Det är klart att jag inte är lika bra nu som när jag spelade som mest.

– Jag har gjort banan på 26 slag som bäst. Nu hoppas jag gå runt den på 30, säger Anders.

Förutom förstaprisets 10 000 kronor så kan Andes Andersson faktiskt få en ny chans i EM. – Det stämmer. Vi är den enda banan i Sverige, och kommer att skicka in de fem bästa resultaten från tävlingen till arrangörerna i Tyskland. Det är troligt att vi kommer att få en inbjudan om vi kan visa att vi håller tillräckligt hög klass, d v s med resultat under 30, säger Karl-Anders ”Kanna” Stockhaus.

På plats i går fanns några som hade fått upp ögonen för den annorlunda sommarsysselsättningen. Anders Andersson fick tuff konkurrens och fick till slut ge sig trots hyggliga 35 slag. Vinnare av den första kvalomgången blev istället Anders Jönsson som noterade 33.

Nästa söndag fortsätter tävlingen.

Alla har chansen.

Det gäller bara att vara med i sju av de tio veckorna för att ha chans att vinna förstapriset.

Av Joachim Stenbäcken 044-18 55 00
Av Joachim Stenbäcken
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons