En tuff lördag för Rickardsson

SPEEDWAY STOCKHOLM. Tony Rickardsson kommer att få en tuff lördag i polska Bydgoszcz när andra GP-deltävlingen i speedway avgörs. Bland annat finns sex hemmaförare som vill och kan utmana.
Sport • Publicerad 25 maj 2002
Ingen favoritbana. Tony Rickardsson möter hemmahoppet Tomasz Gollob när GP-cirkusen drar vidare till Polen. Bild:
Ingen favoritbana. Tony Rickardsson möter hemmahoppet Tomasz Gollob när GP-cirkusen drar vidare till Polen. Bild:Foto: 

Han har inte bara visat toppform, han har också statistiken med sig. –Visst åker jag till Polen för att vinna men Bydgoszcz är ingen favoritbana, även om det brukar gå bra i GP-tävlingarna där, säger Tony. Sedan 1995 när GP-serien i speedway inleddes har 43 tävlingar körts och bara tio förare har lyckats vinna en deltävling. Tre av dessa har slutat, en är inte med i årets serie. Det bör betyda att rutinen betyder mycket. –Jag vet inte om det är så egentligen. När jag och de andra började vinna var inte vi så gamla. Det är väl så att alla skärper sig lite extra när det drar ihop sig till GP och då vinner oftast de bästa förarna, kommenterar Tony. Banan i Bydgoszcz är en av de få GP-banor som även används för seriespeedway. Rickardsson gillar den inte. –En dräparbana som vi själva säger. Den är väldigt rund och det är full gas hela vägen. I seriematcherna där brukar jag har riktigt svårt men GP-tävlingarna har fungerat bra. Bland motståndarna på lördag finns sex polacker med. I spetsen för dessa Tomasz Gollob, som kör på sin hemmabana. Polackerna bärs fram av en fanatisk hemmapublik och har rykte om sig att köra tufft. –Nationalitet spelar ingen större roll i GP. Alla kör på gränsen, säger Tony avfärdande. Rickardssons målsättning är givetvis seger i Polen, men han kräver inte seger av sig själv. –Åker man inte dit för att vinna så har man inget där att göra. Tar jag mig till A-finalen är jag nöjd.q

Från TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.