Engstrand och Näsman historiska segrare

ORIENTERING BORLÄNGE. Emma Engstrand, Stora Tuna, och Johan Näsman, IFK Lidingö var de historiska vinnarna då den första sprinttävlingen i elitserien avgjordes i Borlänge på fredagen.
Sport • Publicerad 11 maj 2002

Det var bland affärer och krogar i centrala Borlänge som tävlingen genomfördes på en slinga på tre kilometer för både herrar och damer.

Publikmässigt blev tävlingen en succé. Det var en tusenhövdad publik som följde löparna. Till publikens stora glädje blev det en hemmatjej som vann damernas elitklass – Emma Engstrand. På fem avverkade deltävlingar i elitserien har Emma vunnit tre och leder elitserien mycket klart.

–Härligt att få vinna här hemma, sade hon.

–Nu blir det väl snack att man känner till varenda gata och kvarter här – men så var det inte.

Då det handlar om sprint så handlar det också om små marginaler. De tio sekunder som Engstrand hade upp till Gunilla Svärd, IF Thor, är i dessa sammanhang rätt klar marginal.

–Det gäller att fundera snabbt och sedan ösa allt vad man kan. Det går inte att stanna till och tänka, då är man borta, sade Engstrand.

Johan Näsman gjorde ett riktigt kanonlopp och var nio sekunder före elitserieledaren Mattias Karlsson, Hakarpspojkarna. Även om Johan bäst gillar långdistans så kan han tydligen också det här med sprint.

–Jag var vunnit någon deltävling i Stockholm City Cup, sade han.

–Visst är det kul att visa upp sig så här inför en så stor publik. Men nog trivs jag allra bäst ute i skogen.

Sade en historisk vinnare av den första sprinttävlingen i elitserien.

Från TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.