Annons

Enqvist hoppas på god fortsättning

TENNIS Den ene tror på en god fortsättning. Den andre tog ett definitivt farväl. Thomas Enqvist och Magnus Gustafsson mötte olika öden i Wimbledon-tennisen på tisdagen.
Sport • Publicerad 27 juni 2001

Enqvist bollade bort den matchotränade tjecken Martin Damm i tre raka set, 6–1, 6–3, 7–5.

Det var stockholmarens första seger på gräs för säsongen.

Annons

Gustafsson var chanslös mot femteseedade Lleyton Hewitt och föll i tre raka, 6–1, 6–2, 6–4.

Det var göteborgarens sista förlust på gräs eftersom den här säsongen är den sista för Gustafsson. Men Magnus hade inte haft något emot att vrida tillbaka klockan några timmar och spela om matchen mot Hewitt på bana 1.

För det var en dag då inget fungerade.

–Jag spelade riktigt dåligt, erkänner han med en tung suck.

–Jag hade inget att hota honom med när min forehand klickade. Jag kände hela matchen att jag inte hade den där forehandssläggan som jag kan blunda och slå med. En konstig känsla eftersom det är ett slag jag förlitat mig på i 15 år. Både Magnus Gustafsson och Enqvist har brottats med skadedrabbade kroppar det senaste halvåret.

Enqvist opererade axeln i december, missade två månaders spel och fick jobba hårt i gymet i vintras för att återfå den förlorade styrkan och smidigheten.En månad tidigare gick läkarna in och rensade bort benbitar i Gustafssons vänsterknä. Priset han fick betala för att bli frisk var bland annat en utebliven resa till Melbourne och Australian Open.

Men medan spänsten återvänt till den 27-årige Enqvist har den inte lika lätt att hitta tillbaka till den sju år äldre göteborgaren. Själ och hjärta vill, men benen bär inte.

”Gusten” slet hårt mot den uppåtgående stjärnan Hewitt, men var, trots sin kompromisslösa inställning att aldrig ge sig, utan möjligheter att rubba australiern.

Med den fulla insikten att tiden börjar rinna gör han därför en sista turné jorden runt. Fast disträ som han är höll han på att glömma bort det när han fick frågan om han inte ville komma tillbaka.

–Det är möjligt...nej, det är omöjligt. Stockholm Open blir sista turneringen. Enqvist var på ett helt annat humör, uppenbart belåten över att han äntligen känner sig kvitt den långa skade- och rehabiliteringsperioden.

Annons

–Det tog längre tid än jag hade trott att komma igång efter operationen. Men jag känner att jag är tillbaka och är ganska stark. Förhoppningsvis ska resultaten komma också.

Damm, som spelade sin fjärde match i år, ställde inte hans kapacitet på några större prov. Enqvist fick bra betalt för sina servar och Damm orkade inte stå emot i den 30-gradiga hettan.

–Jag hade en liten svacka i början av tredje, men annars var det stadigt. Det känns bra. Jag har haft en bra träningsvecka, vädret är fint och formen känns bra.

nVilka förväntningar har du på dig själv?

–Ganska höga, som alltid i en Grand Slam. Jag vet att jag kan slå de flesta om jag spelar bra, men jag vet också att jag kan förlora mot många om jag inte gör det.

Av Henrik Skiöld, TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons