Erik Persson till Troja

ISHOCKEY Vibygrabben Erik Persson lämnar skolan 29 maj. Och till hösten lämnar han Mif Redhawks för Troja/Ljungby. – Jag är nöjd med, säger Erik.
Sport • Publicerad 22 maj 2002
Erik Persson.
Erik Persson.Foto: 

Det rör sig om ett lån. Mifs förhoppningar är Erik (bilden) ska kunna ta en plats i klubbens A-lag efter en säsong i allsvenskan med Troja/Ljungby. Även Erik själv är inne på samma linje. – Målet är att ta en plats i Mif eller någon annan elitserieklubb, säger han. I början av den gångna säsongen spelade han ett par träningsmatcher med A-laget men valde att satsa på skolan och klev ner till juniorlaget. Och under säsongen har han spelat med det J20-laget som blev SM-tvåa. Utöver det var han utlånad till division I-laget Pantern, där han spelade omkring tio matcher. – Det var bra för mig. Det är betydligt tuffare med seniorhockey. Erfarenheterna kan han ha nytta av i Troja. – Inga papper är skrivna ännu och jag har inte snackat med ”Lillis” (Mifs sportchef Stephan Lundh). Men jag har bestämt mig för Troja och jag är nöjd med att komma dit. Även i Troja/Ljungby är man nöjda med att ha KIK-produkten bestämt sig för spel i klubben. Assisterande tränaren Jerry Andersson säger till Kvällsporten att Erik är en spelare som har framtiden för sig. Medan lillebror Erik rör på sig stannar storebrorsan Martin stannar i allsvenska Kiruna. – Jo, han blir kvar och jag var också på gång dit, säger Erik. Men till slut föll valet på Troja/Ljungby. – Det var en del klubbar som var intresserade men det känns bra med Troja, säger Erik.

Av Mikael Hallqvist
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.