Annons

Eriksens första ord: "Jag ger inte upp"

Christian Eriksens första ord från sjuksängen i Köpenhamn inger hopp.
Samtidigt uppger danska fotbollsförbundet att Eriksens tillstånd är fortsatt stabilt
Fotboll • Publicerad 14 juni 2021
Nederländska supportrar stöttar Danmarks Christian Eriksen innan söndagens match mellan Nederländerna och Ukraina.Foto: Piroschka van de Wouw/P/TT
Danska spelarna omringar Eriksen efter kollapsen. Martin Braithwaite längst till vänster med nummer 9.Foto: Stuart Franklin

Eriksen, som till vardags spelar i italienska Inter, tackar enligt tidningen alla för vad de gjort för honom sedan lördagens dramatiska händelse på Parken då han plötsligt föll ihop under matchen mot Finland.

Efter att ha fått hjärtstillestånd fick Eriksen livräddande vård på planen och fördes till sjukhus. Han uppges nu må bra efter omständigheterna, men är kvar för observation och undersökningar på sjukhuset Rigshospitalet i Köpenhamn.

Annons

Hans tillstånd är fortsatt stabilt, uppger danska landslagets kommunikationschef Jacob Høyer under måndagens presskonferens.

– Vi har varit i kontakt med honom i dag. Hans läge är samma som i går, stabilt och bra. Han är kvar på sjukhuset, säger Høyer.

"Vill förstå"

Enligt danska landslaget har Eriksen uppgett att han inte minns mycket av det som hände.

– Jag mår bättre nu, men jag vill förstå vad som hände, säger han nu enligt Gazzetta dello Sport.

Under söndagen satte lagkamraten och anfallaren Martin Braithwaite ord på sina känslor efter dramat.

"I går kväll var ett av de läskigaste ögonblicken i mitt liv. Mina tankar är med Christian, hans fru, barn och familj. Jag är tacksam att hans tillstånd är stabilt och att han lever. Det är allt som betyder något just nu. Jag hoppas att få se dig snart igen min vän", skrev han på Twitter.

Stödet betyder mycket

Under måndagens presskonferens säger Braithwaite också:

– Vi har känt av ett enormt stöd och det betyder mycket.

Spelarna och annan personal kring laget har fått professionell hjälp för att bearbeta händelsen. Flera av spelarna har fått tillbringa tid med sina familjer, som i vanliga fall inte ingår i den coronabubbla som danska landslaget har satt upp.

Läkarna har ännu ingen förklaring till varför Christian Eriksens hjärta stannade.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons