Annons

Eriksson överraskningen i VM-kvaltruppen

Magnus Eriksson har fullt upp med att spela hem det allsvenska guldet med Djurgården.
Han får mer att göra i höst.
Mittfältaren är uttagen i landslagstruppen till VM-kvalen mot Kosovo och Grekland.
Fotboll • Publicerad 28 september 2021
Djurgårdens lagkapten Magnus Eriksson är uttagen i landslagstruppen till VM-kvalen mot Kosovo och Grekland i oktober. Arkivbild.
Djurgårdens lagkapten Magnus Eriksson är uttagen i landslagstruppen till VM-kvalen mot Kosovo och Grekland i oktober. Arkivbild.Foto: Erik Simander/TT

31-åringen har bara en landskamp bakom sig i sin brokiga spelarkarriär – mot Moldavien på vinterturnén i Förenade arabemiraten 2014.

Sju år senare får han chansen igen – och är den stora överraskningen i truppen när Andersson och landslaget tar sikte på nästa VM-kvaluppdrag.

Annons

"Det händer en del i telefonen just i dag… Det är jättekul och ett kvitto på att man har gjort bra saker den här säsongen och det är jag väldigt ödmjuk inför", säger han till Djurgårdens hemsida.

Eriksson har en strålande säsong bakom sig, som pådrivande spelare och lagkapten i ett Djurgården som leder allsvenskan med nio omgångar kvar att spela.

"Följt i många år"

Hans prestationer har inte gått Janne Andersson obemärkt förbi. Tvärtom.

– Det är en spelare jag följt i många år. Jag försökte värva honom när jag var tränare i IFK Norrköping, men lyckades aldrig. Jag har alltid tyckt om "Mange". Han är en bra passningsspelare med funktionell teknik och dessutom en målskytt. Han har också en energi och ett driv som jag gillar. Han påverkar sin omgivning med sin energi. Han är inte helt olik Sebastian Larsson på det sättet.

– Han är på den nivån att han ska vara med den här gången. Man tittar på en helhet. Bortsett från att han är en väldigt bra fotbollsspelare så har han en energi som kan påverka den här gruppen på ett bra sätt, säger Andersson.

Tre allsvenska spelare

Eriksson är en av tre spelare med allsvensk klubbadress i truppen mot Kosovo den 9 oktober och mot Grekland den 12 oktober. Målvakten Kristoffer Nordfeldt, AIK och försvarsveteranen Martin Olsson, Malmö FF, är de andra.

– Vi följer allsvenskan med glädje och spelarna där individuellt. Det finns definitivt andra allsvenska spelare som är nära den här truppen. Magnus står sig väl i konkurrensen, säger förbundskaptenen Janne Andersson.

Fakta: Magnus Eriksson

Född: 8 april 1990 i Solna.

Klubb: Djurgården.

Position: Mittfältare.

Tidigare klubbar: AIK, Väsby, Akropolis, Åtvidaberg, Gent, Malmö FF, Guizhou Renhe, Brøndby, Djurgården, San Jose Earthquakes.

Landskamper/mål: 1/0.

Aktuell: Uttagen i landslaget till kvalmatcherna mot Kosovo och Grekland.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons