Annons

... ersättaren heter Joel Ringström

Christian Feglers ersättare är… Joel Ringström. 22-åringen från Hanaskog lämnar frysboxen i Malmö FF för att ta IFK Hässleholm till superettan.
Sport • Publicerad 3 januari 2005
IFK Hässleholm lånar Joel Ringström från Malmö FF. David Hansson kommer hem från USA. BILD: BOSSE NILSSON
IFK Hässleholm lånar Joel Ringström från Malmö FF. David Hansson kommer hem från USA. BILD: BOSSE NILSSONFoto: 

Redan i november avslöjade Kristianstadsbladet att Joel Ringströms dagar i Malmö FF var räknade. I går blev hans nya klubbadress klar.

– IFK Hässleholm är en kanonlösning, säger Joel och drar frenetiskt i målvaktströjan som är alldeles för liten för den drygt två meter långe målvakten.

Annons

IFK Hässleholm lånar Joel Ringström från Malmö FF under 2005 med option på att sedan köpa loss honom.

– Joel är bästa tänkbara lösning för oss. Vi har sagt att vi ska bygga ett elitlag med traktens talanger, säger värvarbasen Peter Wolff.

Joel Ringström har två år kvar på kontraktet med Malmö FF och Peter Wolff betonar att banden mellan storklubben och målvakten inte är klippta för evigt.

– Det ligger ju i Malmös intresse att Joel får spela och det finns ju möjlighet att han återvänder dit. Ringström gick från moderklubben Hanaskog till Malmö FF inför den gångna säsongen. Säsongen innehöll många skador – men också en hel del trevliga minnen. Hjärnskakningar, ryggont och fingerskador varvades med guld och galor, men situationen blev till slut ohållbar.

Det insåg både Malmö FF och Joel själv.

Under hösten plockades Fredrik Persson från Trelleborgs FF och Ringström platsade inte ens när MFF spelade tvåmål på träningen.

– Jag och Joakim Moberg fick träna på egen hand, säger Joel med ett snett leende.

Men han ångrar ingenting.

– En sån chans kan man inte tacka nej till. Det har ju varit jättebra träningar, att få möta Afonso och Skoog, men det håller inte när man inte får någon matchträning. Han fick chansen i Intertotocupen mot Cork – men tog den inte.

– Jag är lite besviken på mig själv. Det kunde jag gjort bättre.

Annons

Kontraktet med IFK Hässleholm börjar gälla 14 januari – samma dag som Malmö FF anländer hem från en träningsturnering i Turkiet. MFF ska möta Vitesse och Besiktas och resan blir Joel Ringströms avskedsföreställning med Malmö FF.

Förutom Ringström presenterade IFK Hässleholm i går David Hansson.

Spelaren som häromåret granskades av Halmstad BK tillbringade den gångna säsongen i USA.

Nu är han tillbaka – enligt ryktet ännu bättre.

– Jag har framförallt hittat målet under min tid i USA, ler David, som blev utsedd till ligans bäste spelare.

Truppen innehåller i dagsläget 27 spelare.

Ytterligare två namn är på väg in – en spelare från en allsvensk klubb och en från superettan.

– När det gäller spelaren från allsvenskan är det en ung kille som vi gärna vill titta på först. När det gäller den andre är vi inte överens med klubben, säger Peter Wolff.

I truppen finns förutom Christian Fegler några osäkra kort. Fredrik Lowén har kommit in på polisutbildning i Växjö och lär lånas ut.

Målvakten Stefan Paulsson har ett konkret bud från Lunds BK, men kan bli kvar som back-up till Ringström.

Annons

Joakim Falk är på väg till Perstorp.

I IFK-ledningen är man mycket nöjd med hur truppen ser ut:

– Nu har Peter Persson det material som krävs. Han har en delikat uppgift, ler Wolff.

Uppdraget är – om någon missat det – att ta laget till superettan.

Patrik Persson

IFK Hässleholms trupp

Målvakter:Joel Ringström (ny från Malmö FF), Christian Fegler, Stefan Paulsson.

Försvarsspelare:Martin Nilsson, Andreas Nilsson, Niklas Fischer (ny från Markaryd), Fredrik Lowén, Peter Olsson, Emil Eliasson, Erik Persson.

Mittfältare:Henrik Edfors, Jimmie Augustsson, Alexander Söderberg, Mikael Dahlgren (ny från Landskrona Bois), Mikael Larsson, Dan Olofsson, Alexander Olsson, Joakim Falk, Ken Lindhe, Peter Eriksson, Johan Persson, Mattias Thurban (ny från Tollarp), Bobby Alm Nilsson (ny från Perstorp).

Anfallare:David Eek, Burim Rexhepi, Fredrik Andersson, David Hansson (åter från USA).

Tränare:Peter Persson.

FOTBOLL HÄSSLEHOLM
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons