Annons

Ett nedslag sänkte Sverige

Sport • Publicerad 22 september 2003

RIDSPORT. Det blev bara en säsong i hästhoppningens finrum för Sverige. Ett enda nedslag i den sista tävlingen avgjorde bottenstriden i Super League till Sveriges nackdel.

Sverige kom på åttonde och sista plats, medan Frankrike vann före Irland och Tyskland. Den sista och avgörande finalen reds i Barcelona och Sverige och Italien gjorde upp i bottenstriden. Sverige drabbades av laghoppningens förbannelse på den spanska arenan. Efter en superb första runda där laget slutade på fyra fel, hade alla ryttarna ett nedslag i andra omgången, vilket gav ett slutresultat på 16 fel.

Annons

I laget red Malin Baryard på Butterfly Flip (0+4 fel), Helena Persson/Classic H (4+4), Royne Zetterman/Richmond Park (4+8) och Helena Lundbäck/Mynta (0+4).

Italien gjorde en helgjuten insats med ett nollresultat i första omgången. I andra rundan blev det ett enda nedslag som blev avgörande. Med ett nedslag mindre hade Sverige slutat på samma placering som Italien och fått samma poäng i tabellen. En knapp tidigare ledning hade då varit avgörande. Nu blev det i stället Italien som med två poängs marginal stannar i superligan.

–Det känns naturligtvis jättetråkigt, säger förbundskapten Sylve Söderstrand.

–Superligan hade varit viktig för vår uppladdning inför OS, men det är för tidigt att säga i dag hur vi ska lägga om planeringen.

Frankrike vann superligan trots ett riktigt magplask i Barcelona och sista plats. (TT)

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons