Annons

Eva Sunnanväder tar sikte på unghäst-VM

RIDSPORT SÖLVESBORG. Eva Sunnanväder tog hem meetingpriset på tjejsidan när Sölvesborg arrangerade nationella hopptävlingar i helgen. En tjej som bor och tränar i Linderöd för Royne Zetterman. – Hos Royne skaffar jag mig värdefull erfarenhet, säger Eva.
Sport • Publicerad 3 juni 2002
Ett framtidshopp. Eva Sunnanväder och Larusco imponerade. Bild:
Ett framtidshopp. Eva Sunnanväder och Larusco imponerade. Bild:Foto: 

Eva Sunnanväder som även hade en placering i lördagens 1.35 placerade sig i trea i meetingets högsta klass och tog därefter hem meetingpriset på tjejsidan. Eva är 22 år och rider sitt första år som senior. Förra året tog hon en bronsmedalj med hästen Stravinsky B på unghäst VM i Zangersheide. En häst som hon för övrigt placerade i 1.40 under förra helgens nationella tävlingar i Vinslöv. Även i år är ett av målen att ta sig till unghäst-VM. – Ja, just nu tävlar vi mycket yngre hästar och ska sedan försöka kvala de till VM på tävlingarna i Falsterbo, berättar Eva. Hos Zettermans får hon en exceptionell möjlighet att rida och tävla många hästar vilket i sin tur ger en väldigt bred erfarenhet. Hon har inga egna hästar utan tävlar bara Aisling och Roynes. Larusco som hon i stor stil red hem tredjeplaceringen i 1.40 på är hennes förstahäst bland dem som är lite äldre. Själv var Royne placerad i söndagens 1.30 med hästen An Via men hade lite problem med vattengraven på några av hästarna. Varken Royne eller Daniel var riktigt nöjda med sina insatser men sen är inte dessa hästarna så erfarna än. Dock drog man nytta av att vara på hemmaplan så att man kunde gå in på banan efter tävlingarnas slut och hoppa vattengraven många gånger om. Detta med Eva och Larusco som draghjälp. Efter seger i 1.40 klassen blev Olof Smith från Stävie den manliga vinnaren. Under lördagen hyllade Sölvesborg sina SM-vinnare på hemmaplan. Medaljerna och segertäckena var framplockade för ett pampigt ärevarv på banan. – Dessa ryttarna är ridskoleelevernas idoler och det är naturligtvis roligt för de att få se dem paradera hemma så här i efterhand. Sedan är det klart att man vill visa upp klubbens stoltheter inför publik, säger lagledaren Eva Jacobsson. – Dessutom hade vi representanter från kommunen, bland annat kommunalråd Jens Åberg och även representanter från fritidsnämnden som naturligtvis också är väldigt nöjda med den här insatsen för regionens och kommunens del. – Ryttarna fick klubbjackor och täcken från föreningen och det är så klart viktigt att de känner sig uppskattade så att de fortsätter träna och tävla för oss. På plats fanns även representanter från Blekinge Ridsportförbund samt Tv 4. Även Vinslövsryttaren Sari Farajallah återfanns på resultatlistan och då med hästen Suzy i 1.20. Men det kan inte alltid gå bra och i söndagens 1.30 klass slutade ritten med ett bad. Remek Wierzbowski placerade sig flera gånger under meetinget men hade lite otur i den avslutande klassen där han drog på sig en onödig rivning. Även Stefan Sjögren var placerad men det var faktiskt inte bara SM-ryttarna som stod för föreningens framgångar denna helgen. Även Elisabeth Jacobsson på hästen Chiva också hon tävlande för Sölvesborg slog till med en riktigt bra ritt i 1.20 klassen och placerade sig nästan i topp, på en andraplats. Detta är naturligtvis bra för återväxten i klubben. q

Av Alexandra Leander
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons