Annons

Få skåningar ställer upp i GM

ORIENTERING Götalandsmästerskapen i orientering är ingen höjdare. En stor del av eliten uteblir, då tävlingen är svår att placera in i deras program. Få skånska seniorer och juniorer fanns på plats i Tranemo, när mästerskapet avgjordes i veckoslutet. Bäst placeringsmässigt kom Sara Svensson, Pan-Kristianstad som blev GM-nia i D18. På söndagen vann hon samma åldersklass i en nationell tävling på kortdistans.
Sport • Publicerad 13 augusti 2001

Ett flertal av löparna i Hakarpspojkarnas elitgäng fanns på plats. Anette Granstedt vann damernas mästerskap och bland herrarna segrade Mattias Karlsson. Marie Svensson, Pan-Kristianstad blev bästa skånska i damklassen och hon var tio minuter efter segrande Anette Granstedt. Marie kom först på 19:e plats.

Bland herrseniorerna noterade vi att bäste skåning Jan Ackesjö blev 23:a. Inget facit att skryta över för skånsk del.

Annons

Bland herrjuniorerna var det onekligen mycket tunt med skånska löpare. I H18 var Jonas Nyberg, Pan-Kristianstad klart bäste skåning, då han sprang in på fjortonde plats. På damjuniorsidan såg det lite ljusare ut. I D18 där Sara Svensson kom nia sprang Lotta Nilsson, Göingarna in som elva.

I D20 var Lotta Lewis-Johnsson, Helsingborg snabbast av skånskorna, då hon blev tia och på trettonde plats hittar vi Pan-Kristianstads Ida Thuresson.

Kortdistans passade skåningarna bra på söndag, då som bekant Sara Svensson vann D18.

Danute Månsson, Pan-Kristianstad blev trea bland damseniorerna, där Anna Envall (tidigare Bergman), Hakarpspojkarna segrade. Hon sprang liksom Anette Granstedt för Pan i några säsonger.

I D20 blev Ida Thuresson, Pan-Kristianstad sexa.

Av Eje Johansson 044-18 55 55
Av Eje Johansson
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons