Fabriksbil nästa för Daniel Carlsson?

Sport • Publicerad 19 augusti 2004

MOTORSPORT. Rallyföraren Daniel Carlsson är på väg in i sportens finrum. Daniel, som kör en Peugeot 206 i stallets farmarteam, får enligt World Rally News chansen i en riktig fabriksbil, en 307:a i det walesiska rallyt nästa månad.

Daniel Carlsson, just nu i Tyskland inför det tyska VM-rallyt, vill inte bekräfta uppgifterna, men hummar och försöker ducka för frågorna utan att behöva ljuga.

– Det kommer besked från Peugeot snart, säger Daniel till TT på mobilen.

Oavsett hur det blir med Wales så ska Säfflegrabben klara tävlingen i Tyskland först, i den gamla bilen.

Det är start på fredag, när TT når Carlsson så har han precis parkerat efter onsdagens träning.

– Det blir oerhört tufft det här, konstaterar han.

– Det är så många underlag. Sträv asfalt, slät asfalt, sträv betong, slät betong, gatsten...allt utom grus, säger han.

Å andra sidan kommer det upp lera på vägen när det regnar och det som på träningen gav bra grepp kan på tävlingen innebära såphalt underlag.

– Ordern till mig är att se och lära och försöka ta mig i mål, säger Daniel Carlsson. (TT)

– Jag har inte tävlat på asfalt på ett år.

Får han fabrikskontrakt någon gång, så måste Daniel Carlsson behärska asfalt och betong i alla dess former lika bra som grusvägarna hemma i Säffle.

Han har lyckats bra i farmarstallet och plockat en del VM-poäng. Det viktiga har dock knappast varit resultaten utan att han kunnat hålla tempo under press utan att göra bort sig. Förmågan att satsa fullt utan att krascha bilen är det som ger framtida styrningar i VM.

Tyska rallyt avslutas på söndag, i Trier. En stor del av tävlingen körs på ett gammalt övningsområde för de amerikanska trupperna i Tyskland. (TT)

Christer Jönsson

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.