Annons

fakta om Åsa Persson

Sport • Publicerad 22 augusti 2001

Namn: Åsa Persson.

Ålder: Fyller 18 i oktober.

Annons

Familj: Mamma Gunilla, pappa Per-Arne, två äldre systrar, Marie 22 år och Annika 25 år.

Född: Osby.

Bor: Osby.

Studerar: Ska börja tredje året på Samhällsprgrammet i gymnasiet. Åsa läser den treåriga linjen på fyra år, för att samtidigt kunna satsa på konståkningen.

Meriter: Ett guld i USM, två guld i JSM, trea på senior-SM, tvåa på JNM, 23:a på JVM.

Aktuell: Tillbaka på isen efter att ha gått skadad i ett år, nu med sikte på att ta sig till OS i Salt Lake City i vinter.

nSmultronställe?

– Det skulle nog vara trädgården hemma i så fall. Där trivs jag.

nFavoritresmål?

– Italien. När jag var yngre så reste vi runt ganska mycket med husvagn, och då var vi bland annat i Italien. Och jag tckte det verkade så mysigt där.

Annons

nSommarlek?

– Jag tycker det är jättekul med brännboll, kubb och sånt där. Över huvud taget är lekar väldigt roligt... mycket roligare än att bara sitta ned och umgås. jag har alltid haft svårt att sitta still.

nSommarmat?

– Bär. Jag älskar att äta bär, allt från jordgubbar till hallon och vinbär. Vi har ganska mycket bär i trädgården hemma, så jag brukar plocka själv och äta.

nSommardryck?

– Slush Puppie är gott... fast förresten, jag säger kall Oboy istället. Det är typiskt sommar, för det brukar vi alltid få på träningslägren, ett stort kallt glas med Oboy.

nSommarlåt?

– Det här är nog första sommaren när jag inte har någon riktig sommarlåt, annars brukar det alltid vara någon låt man spelar hur mycket som helst.

nIdrottsman du beundrar?

– Micke Ljungberg, brottaren, verkar vara en väldigt sympatisk människa. Han har verkligen kämpat för sin framgång, och har också lyckats, även om det inte varit så mycket hausse kring honom efter OS-guldet han tog.

Annons

nFavoritdjur?

– Jag har inget favoritdjur, jag är rädd för djur. Så i så fall får det vara någon väldigt litet och snällt och tyst djur – akvariefiskar kanske?

nTV-favorit?

– Vänner. Jag gillar den serien... så jag ser reprisen som går nu också, även om jag sett alla avsnitt tidigare. Sen har det varit mycket friidrott nu när VM gick. Jag tycker det är ganska skönt att titta på TV när man kommer hem på kvällen efter träningen och är trött, att bara sjunka ned i soffan och slötitta...

nBil?

– Jag har inget körkort och kan inte särskilt mycket om bilar, så jag vet inte...

nFritidssysselsättning?

– Jag har ingen... Det känns som om jag mer eller mindre alltid är på isen. Och har jag lite ledig tid så försöker jag träffa kompisar och så, någon hobby hinner jag inte med.

nRegntips?

– Att ligga inne i soffan och titta på film. Jag gillar såna där klassiska tjejfilmer, förutsägbara historier, gärna romantiska.

Annons

nBoktips?

– Liza Marklunds böcker är bra. Just nu läser jag Utvandrarna av Vilhelm Moberg – det är en sån där bok som det hör till att man har läst.

nBer du till gud?

– Nej, det gör jag inte. Det var många år sedan jag gjorde det, jag har nog inte gjort det sedan jag gick i söndagsskolan och fick läsa aftonbön...

nFavoritskådespelare?

– Julia Roberts tycker jag är otroligt bra. Pretty Woman är en av mina favoritfilmer.

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons