Fakta om C4 Klövern

Sport • Publicerad 6 maj 2002

MAXILOPPET

När:11 maj.

Start och mål:Vid Maxi Stormarknad i Kristianstad.

Arrangör:Kristianstads Cykelklubb.

Sträcka:120 km, 60 km eller 30 km.

Några rader om:Maxiloppet cyklas för femte året i följd och banan går utmed Oppmannasjön, Immeln, Ivösjön och Råbelövssjön. Hela bansträckningen är asfalterad.

CRAZY RACE

När:29 juni.

Start och mål:Ute på Gärds fälttävlansbana i Norra Åsum.

Arrangör:Pan-Kristianstad och Gärds Rf.

Sträcka:Ett varv på banan mäter cirka fem km.

Några rader om:Premiär för denna galna tävlingsform som mest kan liknas vid en fälttävlan till fots. Modiga motionärer ska ta sig över hinder, under hinder och det blir säkert en riktigt tuff utmaning för många.

ÅHUS BY NIGHT RUN

När:6 juli.

Start och mål:Vid hotell Åhus Strand i Åhus.

Arrangör:Härlövs IF.

Sträcka:5,6 km eller 3,5 km

Några rader om:Motionslopp som har en stark tradition i Åhus. Deltagarna springer en slinga i Åhus där sista kilometerna avgörs i den tunga sanden längs stranden. Efteråt väntar bad för alla som vill och korvgrillning.

MIDNATTSDOPPET

När:10 augusti.

Start och mål:Kantarellenbadet i Åhus.

Arrangör:Åhus Simsällskap.

Sträcka:200 meter (Simborgarmärke).

Några rader om:Ska ses som ett alternativ till Nyårsdoppet. Midnattsdoppet avgörs på kvällen och det gäller för deltagarna att simma 200 meter, det vill säga ett simborgarmärke.

NYÅRSDOPPET

När:1 januari.

Start och mål:Intill bryggan vid Kantarellen i Åhus.

Arrangör:Åhus Simsällskap.

Sträcka:cirka 50 meter.

Några rader om:Årets första tävling och ett eldorado för alla vinterbadare. Tyvärr blir de modiga färre för varje år. I år lockade tävlingen endast 160 startande mot det dubbla året innan.

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.