Annons

Falck och Karlsson till VM-final: "Inte klara än"

Mattias Falck och Kristian Karlsson stod för en ny insats på högsta nivå i bordtennis-VM i Houston och är som första svenska par på 24 år klara för VM-final i herrdubbel.
Bordtennis • Publicerad 29 november 2021
Kristian Karlsson räddar en boll under semifinalen mot det kinesiska paret Lin Gaoyuan och Liang Jingkun. Han och Mattias Falck är nu klara för final i bordtennis-VM.
Kristian Karlsson räddar en boll under semifinalen mot det kinesiska paret Lin Gaoyuan och Liang Jingkun. Han och Mattias Falck är nu klara för final i bordtennis-VM.Foto: Per Hällström
Mattias Falck slår en boll under semifinalen i Houston, Texas i USA.
Mattias Falck slår en boll under semifinalen i Houston, Texas i USA.Foto: Per Hällström

Svenskduon släppte inte ett set mot det toppseedade kinesiska paret Lin Gaoyuan och Liang Jingkun och vann de tre jämna seten 12–10, 11–8, 11–8. Den knappa segern i första set gav det övertag som behövdes.

– Vi spelade vår bästa pingis i dag, men det är inte klart än, vi har en match kvar, säger Kristian Karlsson.

Annons

Falck och Karlsson stod för en taktiskt fulländad match och vann det viktiga korta spelet och var noggranna i servar och servereturer. När kineserna inte vågade eller kunde attackera utan bara lyckades lägga tillbaka returerna fick framför allt Kristian Karlsson läge på läge att gå in och slå in sin forehand.

– Vi fick matchbilden dit vi ville och vår taktik fungerade fullt ut, säger Mattias Falck.

De två är nu de första svenskarna i en VM-final i herrdubbel sedan Jörgen Persson och Jan-Ove Waldner 1997, och inget svenskt par har vunnit dubbeln sedan Peter Karlsson och Thomas von Scheele 1991.

Nu fanns Jörgen Persson på bänken och lotsade fram sina båda adepter till final.

– Det känns väldigt bra att ha Jörgen Persson på bänken och även Stellan Bengtsson på plats. De är båda lugna och ger oss trygghet i vårt spel, konstaterade Mattias Falck.

I finalen på måndagen väntar det sydkoreanska paret Jang Woo-Jin och Lim Jong-Hoon. De besegrade utan problem ett japanskt par i sin semifinal.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons