Annons

Familjen Agusi är återväxten i Ore

BROTTNING Det klagas på återväxten inom svensk brottning. Här är ett lysande undantag. Tefik, Sakir, Fatime, Resmie och Sara Agusi är fem talanger – från samma familj! –Det blir mycket brottningssnack där hemma, ler Tefik, storebrorsan i brottningsfamiljen.
Sport • Publicerad 2 mars 2001
Syskonen Agusi tillhör framtiden i BK Ore. Storebror, Tefik har vunnit DM och siktar på ungdoms-SM i helgen.Bild: BOSSE NILSSON
Syskonen Agusi tillhör framtiden i BK Ore. Storebror, Tefik har vunnit DM och siktar på ungdoms-SM i helgen.Bild: BOSSE NILSSONFoto: Håller sig på mattan.

Familjen, som kom från Makedonien och slog sig ner i Vinslöv för knappt tolv år sedan, består av sju personer.

Mamma Demile, pappa Nebi och fem brottningsfrälsta barn. Och naturligtvis bor de bara ett 50-tal meter från BK Ores träningslokal mitt i Vinslöv.

Annons

–Det är perfekt. Det går snabbt när man vill sticka ner och träna, säger Tefik, 16.

Han beskrivs som BK Ores senaste stjärnskott. Han vann nyligen tre individuella DM-titlar inom loppet av åtta dagar.

En bedrift som, enligt Ore-basen Kjell Persson, ingen annan skånsk brottare lyckats med. I helgen är Tefik medaljhopp när ungdoms-SM avgörs i Huskvarna.

–Egentligen är han redan svensk ungdomsmästare eftersom han vann mästarmötet i Broby med alla dom bästa på plats.

–Nu ska han bara sätta pricken över i:et, säger tränaren Björn Robertsson.

Tefik Agusi har några tuffa veckor framför sig.

Efter USM i Huskvarna väntar i tur och ordning JSM och senior-SM och Ore-talangen vet vad han vill.

–Jag tycker att jag har en bra chans att lyckas på USM. Jag vill vinna, inte minst med tanke på att det är mitt sista år som ungdom, säger Tefik.

Ore-brottaren, som bara förlorat två matcher under säsongen och gick obesegrad genom serien, är målmedveten och har insett vad som krävs för att lyckas i brottning.

–Man kan inte sitta hemma i TV-soffan och tro att man ska bli proffs i brottning, säger han och sneglar på lillebror Sakir, 15.

Annons

Hemma hos familjen Agusi snackar man mycket brottning – vissa drömmer till och med om brottning.

–Någon drömmer om att bli världsmästare, säger Tefik utan att nämna något namn.

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons