Annons

Färjestad redo för måstematchen: "Underbart"

Färjestad är piskat att vinna.
Då njuter lagkaptenen Linus Johansson av situationen.
Ishockey • Publicerad 8 maj 2022
Linus Johansson är redo för match sex.
Linus Johansson är redo för match sex.Foto: Pär Bäckström/TT

En förlust från att få gulddrömmen krossad. En seger från att tvinga fram en sjunde och avgörande match.

Säsongens viktigaste match för Färjestad närmar sig. Med så mycket som står på spel kan nerverna hos spelarna mycket väl bli påtagliga. Färjestads Linus Johansson går dock in med en stark dos självförtroende.

Annons

– Det känns fantastiskt bra. Det är ingenting att klaga på egentligen, man är inne i matchtempo och kör på. Man blir bara starkare och starkare ju längre tiden går, säger han.

"Allting kulminerar"

Man kan säga att det är en match som spelarna har förberett sig för inför och under hela säsongen.

– Varför ska jag köra massa träning på sommaren om jag inte är redo när slutspelet kommer? Allting man gör kulminerar i där man är just nu. Det står 3–2 i matcher till Luleå och vi har hemmamatch och kan få till en sjunde i Luleå. Det blir inte mycket bättre i ett slutspel än så. Det är helt underbart, säger Johansson.

En stor snackis efter lördagens match i Luleå, som hemmalaget vann med 4–0, var publiktrycket i arenan.

– Det var helt galet. Helt sinnessjukt när hela sittplats står upp, hoppar och sjunger. Jag har nog aldrig varit med om något liknande. Det var sjukt kul att vara med om och jäkligt kul att vi kunde bjuda på en vinst. Förhoppningsvis var det dock sista hemmamatchen, säger Luleås lagkapten Erik Gustafsson.

"Fantastiskt alla matcher"

TT: Färjestads supportrar kanske försöker ställa till med något liknande på måndag kväll?

– Förmodligen. Men som bortalag tror jag, jag gör det i alla fall, att man måste passa på att njuta när det är så mäktig stämning och använda det som positiv energi till en själv. Det har varit fantastiskt i alla matcher hittills, säger han.

Linus Johansson förväntar sig en mäktig inramning i Karlstad.

– Deras fans har skapat bra tryck och våra fans har skapat ännu bättre tryck. Det är inget snack om saken att det ska vara så i ett slutspel. Publiken och folket som sluter upp är helt otroliga, säger han.

Luleå leder med 3–2 i matcher. Pucken släpps 19.30 i Löfbergs arena på måndag.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons