Annons

Färjestad vände och vann mot mästaren

Regerande mästarlaget Växjö tog kommando i SHL-premiären.
Sedan blev Victor Ejdsell den som startade upphämtningen och därefter avgjorde när Färjestad jobbade sig ikapp och förbi.
Ishockey • Publicerad 11 september 2021
Färjestad fick jubla sist i SHL-premiären mot Växjö.
Färjestad fick jubla sist i SHL-premiären mot Växjö.Foto: Mikael Fritzon/TT

Före matchstart hissades en flagga, som förkunnar att Växjö är svenska mästare 2021, upp till hemmaarenans tak.

Möjligen blev detta till tändvätska för Färjestad, även om Emil Forslund respektive Richard Gynge genom varsitt mål såg till att Växjö fick tillbringa den första periodpausen i tvåmålsledning.

"Ett skitmål"

Annons

Färjestads upphämtning startade med att Victor Ejdsell kämpade in gästernas reduceringspuck, knappt halvvägs in i den andra perioden.

– Det är ett skitmål, men de är de bästa målen då de kommer efter hårt jobb, säger han.

Och det skulle komma mer av värmländsk offensiv den här premiäreftermiddagen. I början av den tredje perioden pricksköt Martin Johansson in kvitteringspucken.

Under matchens slutskede tryckte sedan Växjö på hårt för ett segermål, men Henrik "Hauke" Haukeland i Färjestads kasse storspelade.

– ”Hauke” är riktigt, riktigt bra. Vi ska vara tacksamma att vi har honom, han gör en fantastisk insats i den tredje perioden, säger Victor Ejdsell.

Underhållningsvärdet var högt och dramatiken maximal. Plötsligt kontrade Färjestad och Gustav Rydahl sköt sitt lag till ledning.

– Det var tufft för oss att åka på det baklängesmålet, säger Växjös premiärmålskytt Emil Forslund.

Växjös Hugo Gustafsson kontrade dock tillbaka genom att kvittera.

Straffar avgjorde

Matchen gick till straffar och där blev Victor Ejdsell enda målskytt vilket gjorde att han, i sällskap med målvakten Haukeland som stoppade samtliga tre småländska straffar, blev hjältarna bakom Färjestads seger och två poäng.

– Fantastisk skönt att SHL är igång, det blir mer allvar över det hela. Jag tycker att vi har ett bra lagbygge med bra djup, styrkan ligger i mångsidigheten med olika kvaliteter i vår line up, säger Victor Ejdsell.

Annons

Växjös Emil Forslund hade såklart velat ha med sig mer än en poäng från premiären, men gladde sig åt att 2 012 åskådare såg matchen från läktarplats.

– Skönt att ha premiären avklarad och roligt att se folk på läktaren, man hade nästan glömt bort hur det kändes. Det finns mycket bra vi kan ta med oss, över 60 minuter tycker jag att vi gjorde en bra match, säger Emil Forslund.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons