Favorit i repris gav K/W tre nya poäng

En favorit i repris med huvudrollsinnehavarna Therese Ekenberg och Therese Björck gav tre mål och tre nya poäng för Kristianstad/Wä.
Sport • Publicerad 5 maj 2003

Tre matcher. Tre segrar. Kristianstad/Wä har inlett damettan på ett strålande sätt och hälsningen till konkurrenterna i jakten på biljetten till allsvenskan går inte att misstolka: – Vi ska vara med och slåss om förstaplatsen. Fortsätter vi bara på det här sättet så är vi helt klart ett lag i toppen, säger Therese Ekenberg. Årets tredje seger kom borta mot bottenlaget Husqvarna. K/W avgjorde matchen med tre nästan identiska mål. 1–0 (35): Therese Björck slog en hörna från höger. Therese Ekenberg mötte med huvudet och satte bollen i mål. 2–0 (58): Therese Björck slog en hörna från höger. Therese Ekenberg mötte med huvudet och satte bollen i mål. 3–0 (72): Therese Björck slog en hörna från höger. Therese Ekenberg mötte med huvudet och satte bollen i mål. – Om vi har specialtränat hörnor? Jajamen. Men egentligen skulle de inte vara riktigt som de blev nu. Tanken är att bollen ska gå mot första stolpen, men eftersom deras målvakt är ganska kort så slog Therese Björck dem mer mot mitten, förklarar Therese Ekenberg som trots sina tre mål bara kan tillgodoräkna sig två. – Jag var på och touchade bollen vid det sista målet, men Therese Björck fick det i matchprotokollet. För min del spelar det ingen roll. Huvudsaken är att vi vinner matcherna, säger Ekenberg. Tränaren Ulf Palmqvist var förstås nöjd med 3–1-segern. – En klart godkänd insats, säger han och fortsätter: – Husqvarna är ingen lätt motståndare. De backade hem och täppte till. Dessutom spelades matchen på konstgräs och det gjorde att förutsättningarna inför matchen blev annorlunda. Tre segrar av tre möjliga. Är du förvånad? – Nä, inte alls. Vi har ett bra lag och får vi bara vara friska och skadefria kan vi räcka långt, säger Ulf Palmqvist. Nu väntar Astrio hemma på lördag. Blir det fjärde raka då? – Det hoppas jag. Vi är i bra form, avslutar Therese Ekenberg. Anders Thell Matchfakta Husqvarna–Kristianstad/Wä DFF 1–3 (0–1) Målen:0–1 (35) Therese Ekenberg, 0–2 (58) Therese Ekenberg, 0–3 (72) Therese Björck, 1–3 (83) Denize Cubyukcas.

FOTBOLL KRISTIANSTAD
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.