Fin spurt av Emma Nilsson

Emma Nilsson avslutade tävlingen LETAS-tävlingen Turfman Allerum Open på ett positivt sätt. Det blev en delad elfteplats och nya fina poäng i jakten på fullt kort på Europatourkorten.
Golf • Publicerad 2 september 2018
Sölvesborg Ladies golf, Emma Nilsson
Sölvesborg Ladies golf, Emma NilssonFoto: Lena Ehring

Det blev precis som på fredagen för Yngsjögolfaren Emma Nilsson i Turfman Allerum Open utanför Helsingborg, som ingår i LET Access Series (undertouren till Europatouren), när sista varvet spelades spelades på lördagen. Och med det menas att det blev 69 slag (-3) även avslutningsronden och klättring i resultatlistorna. Med totalt -3 slutade Emma Nilsson på en delad elfteplats.

En elfteplats som ger Emma Nilsson, Sölvesborgs GK, fina rankingpoäng för säsongsmålet – att nå fullt kort på Europatouren – vilket de fem bästa i LET Access Series får. Med två tävlingar kvar har Emma Nilsson nästan 7 000 poäng före sjätteplacerade Emie Peronnin, Frankrike.

Bästa svenska i tävlingen blev Lynn Carlsson, som blev delad trea på -6. För Emmas lillasyster, Sarah Nilsson, Kristianstads GK i Åhus, blev det en delad 26:e plats (par). (KB)

Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.