Annons

Finalen blev ingen blågul höjdare

FRIIDROTT EDMONTON. Stefan Holm och Staffan Strand nådde inte medaljhöjderna den här gången heller. Svenskduon fick titta på när tysken Martin Buss överraskande tog VM-guld och lämnade ryssarna Vjatjeslav Voronin och Jaroslav Rybakov på delad silverplats.
Sport • Publicerad 10 augusti 2001

Stefan Holm var ännu en gång främst i kampen med sin svenske kollega. I Sydney-OS kom han fyra, i inne-VM i Lissabon tog han guld, men i VM i Edmonton hamnade han utanför pallen igen.

Delad femma med 2,30 blev Holms facit.

Annons

Staffan Strand var inte alls vän med ribban i VM-finalen. Han gick in på 2,25 – och det blev hans enda godkända höjd.

–Jag gjorde en onödig rivning på 2,30, sade Stefan Holm. Det var därför jag chansade med att spara min två sista hopp till 2,36 när jag rev första försöket på 2,33. Det var min enda chans att ta medalj.

–Jag hade inte kroppen med mig, sade Staffan Strand. Huvudet ville, men benen ville inte. Det lyfte inte helt enkelt. Holm var med i medaljdiskussionen in i det sista i Sydney. En knapp rivning på 2,35 förstörde hans chanser då.

I Edmonton stannade han tidigare. Och den där riktiga medaljkontakten hade han aldrig.

–Jag var inte lika nära som i Sydney. Det kändes kanonbra innan, men det släppte aldrig i tävlingen. Men 2,33 och 2,36 är ändå kring mitt personbästa, sade Holm som hoppat 2,34.

–Jag hade behövt en sån fullträff som Buss fick.

Av Peter Wikström, TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons