Annons

Fjälkinge gav KBI nådastöten

Tre omgångar kvar och åtta poäng upp till kvalplats. Om KBI i princip var klart för sexan inför matchen mot Fjälkinge, så är man det definitivt nu.
Sport • Publicerad 13 september 2003
André Nilsson och Fjälkinge satte krokben för Fitim Selakis KBI. Iochmed 1–2-förlusten får KBI finna sig i att spela i division VI nästa säsong. BILDER: Lasse Ottosson
André Nilsson och Fjälkinge satte krokben för Fitim Selakis KBI. Iochmed 1–2-förlusten får KBI finna sig i att spela i division VI nästa säsong. BILDER: Lasse OttossonFoto: 
.Det var nästan fler människor på planen än vad det var på läktarna. Endast 40 personer orkade ta sig till matchen mellan KBI och Fjälkinge.
.Det var nästan fler människor på planen än vad det var på läktarna. Endast 40 personer orkade ta sig till matchen mellan KBI och Fjälkinge.Foto: 

Om det var någon i publiken som var trött när de kom till Kristianstads idrottsplats för att se matchen mellan KBI och Fjälkinge, är risken stor att den personen somnade tidigt i första halvlek.

Matchen mellan jumbon och tabellfemman var ett riktigt sömnpiller, åtminstone under den första halvleken.

Annons

Ljudet från Björn Kjellkvists stolpskott halvvägs in i halvleken fick publiken att för tillfället vakna till. En ensam åskådare applåderade senare ett misslyckat inlägg, som gick på mål, från Haris Feratovic. Annars fanns det inte mycket att berätta från den första halvleken. – Nej, det här var ingen vidare match, men vi får glädja oss åt att vi vinner, säger Fjälkingetränaren Christian Jönsson.

KBI-målvakten Almir Masinovics fotparad på Björn Kjellkvists friläge, i början av den andra halvleken höll hög klass, tände publiken, och väckte liv i matchen.

Tio minuter senare gjorde Christian Jönsson 1–0. KBI behövde inte mycket tid för att kvittera. Daniel Csaki fick bra träff med högern och Jerker Lindström var chanslös i målet.

– Det var inte ens med rätt fot, men ibland får man till det även med fel fot, säger målskytten. KBI är individuellt ett mycket skickligt lag, men de har svårt att spela som ett lag. Istället för att slå en enkel passning föredrar många av spelarna att göra en extra fint. Publiken gillar det, men inte tränarna.

– Med de här spelarna borde vi vara ett topplag, men då gäller det att spela som ett lag. Vi måste börja jobba gemensamt och få bättre förståelse för spelet, säger tränaren Peter Lindgren.

Det får bli något att tänka på inför nästa säsong i division VI. I slutet av matchen gjorde Fjälkinge 2–1, och iochmed förlusten är det nu klart att det blir nedflyttning för KBI.

– Det är tråkigt att behöva åka ut med ett sådant lag. Nu hoppas jag att vi kan behålla våra spelare samt värva fem, sex nya. Då är jag övertygad om att vi går upp igen redan nästa säsong, säger Peter Lindgren.

Carl Johan Bjäreborn

Matchfakta

KBI–Fjälkinge 1–2 (0–0)

Annons

Målen:0–1 (59) Christian Jönsson, 1–1 (66) Daniel Csaki, 1–2 (75) Henrik Wessberg.

Domare:Johan Haglund, Åhus.

Publik:40.

Vingbedömning

Korven..............................................

Vilken korv? Det fanns varken korv eller annan försäljning för det fåtal personer som tog sig till idrottsplatsen. Det ska enligt uppgift bero på att de som har hand om kiosken inte anser det vara lönt att öppna när KBI spelar. Men en lite korv kunde de väl ändå ha grillat...

Programbladet...........

Kunde blivit fyra vingar om det inte vore för alla fel. Inte ens halva KBI:s laguppställning i programbladet stämde överens med verkligheten. Plus annars för tabellen, även om poängen inte riktigt stämde, och för texten "inför dagens match".

Inramningen................................

Det är svårt att få någon direkt stämning med 40 personer på Kristianstads idrottsplats. Någon applåd lite då och då, samt ett par hejarop var det enda som hördes från läktarna.

Annons

Matchen..................................

Efter en mycket händelsefattig första halvlek lossnade det lite i den andra. Tre mål och tre mycket fina räddningar av KBI:s målvakt, Almir Masinovic, gör att det blir ett knappt godkänt betyg.

FOTBOLL KRISTIANSTAD
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons